anadoluverumelimedya.com

Çetin Doğan: Başka karar verme olanakları yoktu

Emekli Orgeneral Çetin Doğan mahkemenin verdiği 28 Şubat kararını Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Reklam alanı

Duruşmaya katılmadım. Bindirilmiş kıtalarla gelip kin ve nefret soluyan insanların içinde, çevresinde, girdabında boğulma tehlikesi yaşıyorsunuz. Üzülüyor insan. Bunca yıldır bunu kendi bireysel mağduriyetim olarak görmüyorum. Bunca yıldır çektiğimiz sıkıntı ülkece çektiğimiz sıkıntıdır ve sanıyorum ki başka türlü karar verme olanakları da yoktu.

DAVA SÜRECİNDE FETÖ DAMGASI
Fakat kendi bindikleri dalı da kestiklerinin farkında değiller. Sözde FETÖ ile mücadele ediyorlar ama aslında davayı hazırlayan 6 savcı ve bu dava ile ilgili tutuklamaları yapan 12 hakim eski FETÖ’cü, önemli bir kısmı da firarda.
Şimdi onların bu kararlarını aklamış oldular. Kendilerinin ne yaptıklarının farkında olmadıklarını sanıyorum çünkü davada mağdur olarak görülen kısmın çok önemli bir bölümü o zamanki Fethullah Gülen Cemaati’ne mensup oldukları için atılmış askerler.

Balyoz davasında Baransu’nun yerine görev yapan Kamer Tatar, o da FETÖ’den sanık ve kaçak durumunda. Ve o zaman bunların haklarını vermişlerdi. Yüzbaşılık da, binbaşılık da ve daha alt rütbeler de emekli olanlar, kıdemli albaylığa kadar sözde görev yaptıkları ölçüde yükseltilmiştir. Sonra o pozisyonlardan rütbeleri tekrar ellerinden alındı, bir karmaşadır gidiyor… Allah ülkemizi daha büyük badirelerden kurtarsın diyorum. Çok üzüntü verici bir olay. Yani benim yaşım artık 80’e dayanmış bundan sonra yaşasam ne olur yaşamasam ne olur? Önemli olan ülkemizin başına gelenlerdir bu yüzden üzülüyorum. Çünkü tek bir delil gösterilmedi. Benim savunmam 8 saat aralıksız sürdü. Ne varsa, nereden kaynaklandığı, nasıl olduğu, hangilerinin dikkate alınmadığını bir bir ortaya koyduk. Bilirkişi raporları var… Bütün bunlara rağmen bu kararın verilmesi, ben en son savunmam da söylediğim gibi verdikleri karar sanıklarla alakalı olmaktan ziyade Türk Adaletine vuracakları damga ile ilgili olacak… Bunu belirttim… Bu kararı vereceklerin geleceklerinde onların ahvalinin bundan gurur duyacağını sanmıyorum… Aynı lafları Balyoz Davası’nda da söylemiştim. Çok kısa bir zamanda çıktı. Bunun da aynı sonuca varacağını biliyorum.

ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.