anadoluverumelimedya.com

Tantan: Milletin toprakla bağları koparılıyor

Yurt Partisi lideri Tantan, “Mercimek, nohut gibi temel gıdalar bile ithal ediliyor. Meralar, ovalar betonlaştırılıyor. Milletin toprakla bağı ortadan kalktı, toprağına sahip çıkamaz hale geldi” dedi.

Fatih ERBOZ / ANKARA

Reklam alanı

Siyasette yaşanan gerginliğin, hakaretlerin, söz kirliliğinin bütün sosyal değerleri çökerttiğini belirten Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, insanların arasındaki sevgi ve saygının yok olduğunu, bireylerin kendi çıkarları adına çok acımasız hale geldiklerini söyledi. Tantan, “Halka umut vermesi gereken siyasetçilerin bunun yerine birbirlerine ağır hakaretler etmeleri insanları gelecekle ilgili umutsuzluğa sevk etti. Bu da toplumda korku ve panik yarattı. Halk doğal olarak kendi hukukunu arıyor” dedi.

Türkiye’de devletin, kurumlarının değerlerini yeniden yapılandıramadığını ve bu nedenle tek kişinin çıkarlarına tabi bir kurumsallaşmaya gidildiğini ileri süren Tantan, şunları söyledi: “Dünyadaki mali ve ekonomik gelişmeler Türkiye’yi fazlasıyla tehdit ediyor. Türkiye siyasi anlamda halkı temsil etmeyen siyasetçiler kendi çıkarlarını düşündükleri için geleceğe birlikte çalışma yapılamıyor. Siyaset kendi geleceğini koruyup, kollamakla meşgul. Türkiye aslında kurumlarını güçlendirmesi, kurumsal devletin eksikliğini gidermesi gerekirken, halka hizmet edecek personel bakımından, hukuksal açıdan bunların yerine tek kişinin çıkarlarına tabi bir noktaya süratle gidiyor.”

Tantan, bugünkü siyasi zihniyetin Türk halkına hizmet ediyormuş gibi gözükürken aslında söylem ve eylemlerine bakıldığında tamamen ABD-İngiltere ve özellikle İsrail’in çıkarlarını gözeten bir tavır içinde olduğunun da artık ortaya çıktığını savundu. Türkiye’nin demografik yapısının hızla bozulduğunun altını çizen Tantan, şöyle devam etti: “Türk milleti diye bir şey yok söylemiyle ülkeyi tehlikeli bir noktaya sürüklüyorlar. Bir taraftan dünyanın her tarafından ve Suriye’den gelen göçlerle Türkiye’de kültür ve anlayış toplumsal olarak değişiyor. Bir de ekonominin getirdiği sıkıntılar halkı bunalttı. Mısır, fasulye, nohut gibi temel gıda maddeleri de ithal edildiğinde Türk milleti toprağına bağlılıktan uzaklaşıyor. Meralar, ovalar betonlaştırılınca milletin toprak ile bağı tamamen ortadan kalktı. Millet, Türk toprağına sahip çıkamaz hale geldi.”

Türkiye’de halkın yeni bir siyasi yapı arayışında olduğuna dikkat çeken Tantan, “Türkiye’de yapılan araştırmalara bakıldığında yüzde 45 oranında halk yeni bir parti arıyor, yani kendi partisini arıyor. Bu çok büyük bir rakam. Halkın aradığı güvenilir, namuslu, düzgün, ülkesine sahip çıkan, Türkiye’yi bağımlılıktan kurtaracak projeleri geliştirecek insanların Türk halkının önünü açması gerekiyor” diye konuştu.

Emperyalist güçlerin Orta Doğu ülkeleri üzerinde siyasi bir proje uyguladığını ve bu proje ile halkların birbirine düşman edilerek kırdırıldığını anlatan Tantan, “Bu projenin Türkiye’de de işlemekte olduğuna üzülerek şahit oluyoruz. 15 Temmuz olayı, 17-25 Aralık projesi kapsamında bakıldığında Fethullah Gülen, bugünkü siyasi iktidar ve muhalefet, hepsi aynı merkez tarafından kullanılıyor” dedi. Sadettin Tantan, vakıf, dernek ve bazı siyasi partilerin arşivleri bakımından incelendiğinde Türkiye’de batılıların istediği projenin eksiksiz uygulandığının görüldüğüne işaret etti.

Tantan, sözlerini şöyle tamamladı:

“İktidar gücünü kullanıyor ama FETÖ’yü tasfiye edemiyor, PKK’nın mal varlıklarına el koyamıyor, teröristle mücadele ediyor havasında ama hiçbir şey yapmıyor. Oysa TSK, Afrin’de her türlü imkânsızlığa rağmen, siyasetin kendi çıkarlarına göre bunu malzeme yapmasına rağmen, büyük bir başarı elde ediyor, bu da alkışlanacak bir durumdur.”

Kyeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.