anadoluverumelimedya.com

CHP’den Çorum’da şeker mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Çorum’da bugün, şeker fabrikalarının satışının durdurulması için miting düzenledi.

Reklam alanı

‘’Şeker Varandır satılamaz” sloganı ile gerçekleştirilen mitingde, CHP logosu ve parti bayrakları yer almadı. Mitinge CHP’nin yanı sıra İYİ Parti ve Saadet Partililer de katılıyor. Diğer partilerden de katılım beklenen ve Saathane meydanındaki mitinge, çevre illerden vatandaşları da geldiği gözlendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu miting alanında toplanan vatandaşlara seslendi. “Sadece şekere değil, Türkiye’ye sahip çıkıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Milliyetçilik sözle olmaz. Milliyetçilik fabrikalarla olur. Şeker fabrikalarını cumhuriyet döneminde yumurta, tavuk satarak kurduk. Şeker fabrikalarını Atatürk, İnönü, Menderes, İnönü, Erbakan, Demirel, Özal kurmuş. Bütün başbakanlar şeker fabrikası kurmuş. Bir tek şeker fabrikası kurmadan başbakanlık yapan bir kişi var. Onu da siz biliyoruz. ‘Şeker fabrikalarını satacağım’ diyor.

Sarayda şekeri kilo aldırıyor diye yasaklamışlar. şeker yerine bal kullanıyorlarmış. Buğday unu da kullanmıyorlarmış onun yerine de badem unu kullanıyorlarmış Sen onu bunu bırak ‘Şeker fabrikalarının satışını durdurdum’ de vallahi gelip seni tebrik edeceğim.

Şeker pancarı demek niteliksiz işgücüne istihdam yaratmak demektir. Şeker fabrikaları stratejiktir. Van’ın Erciş İlçesi’ni düşünün. Koskoca ilçede bir tane fabrika var. Şeker fabrikasını kapatacağım demek, Erciş’i yok etmek demektir. Karadeniz’in fındığı, Rize’nin çayı, Zonguldak’ın kömürü nasıl stratejikse… Şeker de bu ülke için stratejiktir.
Onlar koltuk biz vatan ittifakı kuruyoruz. Bu bir parti mitingi değil vatan mitingidir.”

“BU BİR PARTİ MİTİNGİ DEĞİL VATAN MİTİNGİDİR”

“Şeker pancarı demek niteliksiz iş gücüne istihdam yaratmak demektir. Şeker fabrikaları stratejiktir. Van’ın Erciş İlçesi’ni düşünün. Koskoca ilçede bir tane fabrika var. Şeker fabrikasını kapatacağım demek, Erciş’i yok etmek demektir. Karadeniz’in fındığı, Rize’nin çayı, Zonguldak’ın kömürü nasıl stratejikse. Şeker de bu ülke için stratejiktir.
Onlar koltuk biz vatan ittifakı kuruyoruz. Bu bir parti mitingi değil vatan mitingidir.

Vatanı vatan yapan kendi ülkesinde askerliğini yapandır. Ankara’daki beylerin çocukları askere gitmeyecek. Garibanın çocuğu askere gidecek bana vatan edebiyatı yapacaksın. Vatanı vatan yapan şehidi klarnet ile anmak değil, vatanı vatan yapan acıyı paylaşmaktır.”

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.