anadoluverumelimedya.com

TMMOB: Mühendisler, mimarlar ve şehir plancılar Çorum Mitingi’nde alanlarda olacak

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, yaptığı açıklamayla Cumartesi günü saat 11.00’de Çorum’da düzenlenecek Şeker Fabrikalarının özelleştirilmesine karşı mitinge katılacaklarını duyurdu.

Reklam alanı

“Şeker fabrikalarının satışına izin vermeyeceğiz” diyen Koramaz, “TMMOB, 7 Nisan 2018 Cumartesi günü Çorum’da şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı düzenlenecek olan mitingi desteklemektedir” ifadelerini kullandı.

Koramaz’ın açıklaması şu şekilde:

“Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (Türkşeker) bünyesinde faaliyet gösteren 14 şeker fabrikası özelleştirilmek amacıyla Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca ihaleye çıkarılmıştır.

Bu fabrikalar Afyonkarahisar, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat fabrikalarıdır.

Birliğimiz bugüne dek ülkemizin varlıklarının özelleştirme adı altında yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekilerek yağmalanmasının karşısında durmuş, hukuksal ve toplumsal düzeylerde üzerine düşen sorumlulukla mücadele etmiştir.

Bugün karşı karşıya olduğumuz durum emperyalistler ve yerli işbirlikçilerine karşı bir bütün olarak şeker pancarımızı, şeker fabrikalarımızı, çiftçimizi, ülkemizi ve geleceğimizi savunma mücadelesidir.

TMMOB, sömürüye ve yağmaya geçit vermemek üzere halkımız ile birlikte şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı mücadelenin içerisindedir.

Bu kapsamda TMMOB, 7 Nisan 2018 Cumartesi günü Çorum’da şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı düzenlenecek olan mitingi desteklemektedir.

Mühendisler, mimarlar ve şehir plancıları Çorum Mitingi’nde alanlarda olacaktır.

Saygılarımızla,

Emin KORAMAZ
Yönetim Kurulu Başkanı”

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.