anadoluverumelimedya.com

Akşener’in hatırlattığı maskeli balo!

Arslan Bulut / Yeniçağ

Reklam alanı

İYİ Parti 1. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan Meral Akşener’in kullandığı önemli kavramlar vardı.

Bunlardan biri “maskeli balo” kavramı idi…

Akşener, özellikle iktidarın içinde olduğu maskeli baloyu anlatırken “Niçin Çanakkale’yi geçecek savaşlar peşindesiniz? Niçin Atatürk’e saygısızlık yapıyorsunuz? Niçin Çanakkale ruhunu incitiyorsunuz? Niçin Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların, bu devlete emeği geçenlerin yakasını bırakmıyorsunuz?”   dedikten sonra, “15 Temmuz’da millet devleti sokaktan toplarken, uçaklarla kaçıp güvende olduğunu anlayınca kahramanlık taslayan lideriniz var sizin! Ama siz lafa gelince milleti çok seviyorsunuz değil mi? Bu maskeli balo bitsin, artık bitsin!” diye konuştu.

***

Yıllardan beri siyasi partilerin, iktidar veya koalisyon ortağı olunca kendi ideolojilerine ve programlarına uymadığını, Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin çıkarlarını korumak yerine ABD’nin ekonomik ve siyasi projelerine hizmet ettiğini örnekleriyle anlatmaya çalışıyorum. Meselâ, “15 günde 15 yasa” ile buğday, pancar ve tütün ekiminin sınırlandırılması bir IMF dayatması idi! Şimdiki iktidar da şeker fabrikalarını satmaya kalkışarak aynı projeye devam ediyor.

İktidar, Orta Doğu’da da ABD’nin BOP projesine uygun adım gidiyor. El Bab ve Afrin operasyonlarına ABD sessiz kalmıştır. Çünkü bu bölge, BOP projesinde Suriye’de kalıyordu zaten!

***

18 Mayıs 2017’de de “15 Temmuz’daki maskeli balo”yu Sincan’da tutuklu bulunan ve hiç tanımadığım Harun Olgun adlı bir Özel Kuvvetler albayının resmi dilekçesinden şöyle nakletmiştim:

“FETÖ ile en küçük bir ilişkim yoktur. Bir oyun oynanmış, kaybeden tarafa yazılmışım! Sanki kamera şakası gibi… Beş dakika içinde bir tek emirle durdurulabilecek darbe girişiminin sorumlusu ben miyim? Ben aynaya baktıkça onurlu bir Türk subayı görüyorum. Kendimi savunmadım. Avukatım yok, gelirime tedbir konulduğu için avukat tutacak param da yok. Sadece zamanın sahibine yalvarıyorum ki bütün yüzlerdeki maskeler düşene kadar bu devrin figürlerinin hepsini yaşatsın!”

***

İYİ Parti kurultayında salondan çıkıp dışarıda bekleyen on binlerce kişi arasında dolaşırken, yüzlerce kişiyle konuştum, el sıkıştım. Bazılarına “yazacağım” diye söz verdim. Mesela bir kişi diyordu ki, “2000’den sonra emekli olanlara haksızlık yapıldı. Öncekiler için intibak yasası çıkarıldı. Aynı durumda oldukları halde 2000’den sonra emekli olanlar 300 lira eksik maaş alıyor. Anayasa Mahkemesi bile bu haksızlığı ortadan kaldıracak bir karar veremedi. Yasa ile düzeltilebilir. İYİ Parti milletvekillerine söyleyin, bu konuda bir yasa önerisi hazırlasınlar…”

Kitlenin içinden çıkıp Gençlik Parkı’na girdiğimde etrafımı saran Adıyaman grubundakiler, “Arslan Bey, tütünümüzü ekmemize izin veriyorlar ama satmak yasak! Biz bu konuda bir mücadele başlattık bize destek olun” dedi. Öyle ki kurultaya “Tütünümüze dokundurma” yazılı tişörtlerle gelmişler. İçlerinden biri olan Adıyaman merkez Taşgedik Köyü Muhtarı Hasan Sert, kasketini biraz yukarı kaldırarak, “Devlet tütünümüzü satın almasın ama bizim satmamıza engel olmasın. Biz Atatürk’ün nesilleriyiz. Yüz kilo tütünle geçimimizi sürdüren insanlarız. Yabancıların baskısıyla tütün üretimine, satışına sınırlama getirmek Türkiye’ye yakışmıyor” dedi.

***

Tütünlerini kime karşı savunuyorlar? İktidara karşı!

Peki pancar üreticileri şeker fabrikalarını kime karşı savunuyor? İktidara karşı?

İktidarlar bu tür kararlarla kime hizmet ediyor? Amerikan şirketlerine, yani ABD’ye hizmet etmiş olmuyor mu?

Ama “İslâm hırkası”nı kullanmak yetmedi, şimdi “asker kamuflajı” kullanıyorlar.

Meral Akşener, bu “maskeli balo”yu sona erdirebilirse Cumhurbaşkanı olur!

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.