anadoluverumelimedya.com

Milli Eğitim’den yeni imam hatip hamlesi

MUSTAFA KÖMÜŞ / Birgün

Reklam alanı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın imam hatip ısrarı bitmek bilmiyor. Birçok mahallede ve ilçede imam hatip dışında okul bulunmazken şimdi de var olan okullara imam hatip şubeleri açılıyor. Bu kapsamda Adana, Ankara, Bingöl, Bursa, Elazığ, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Manisa, Samsun, Sinop, Batman ve Osmaniye’de bulunan 23 okulda şube açılması için illerin valilikleri tarafından teklif verildi.

Uygulama başladı

Uygulama hayata geçirilmeye başlandı. Eskişehir’de bulunan Şehit Yunus Baykal Orta Okulu’na imam hatip şubesi açıldı ve okula imam hatip tabelası asıldı. Bu durum öğrenci velilerinin tepkisini çekti. Veliler okulda imam hatip şubesi açılmaması için imza kampanyası başlattı ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Eğitim Sen, Eğitim İş ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de destek verdi. Basın açıklamasına katılan okul aile birliği üyesi “Okulumuzun kapasitesi zaten yeterince doluyken farklı bir öğrenci grubu istemiyoruz. Bizim imam hatibe karşı olduğumuz gibi bir durum yok. Bizim sınırlarımız 35 kişilik. Ek bir sınıf açamayız geçen sene yetersizlikten dolayı ana sınıfımız kapattık. Öğretmenler odamız yok küçük bir odadalar. Laboratuvarımız yok. Bizim zaten kapasitemiz bu kadar yetersizken yeni bir alan açamayız” dedi.

Velilere mesaj

Öte yandan müdürün basın açıklaması öncesi velilere basın açıklamasını engellemek için mesaj attığı ortaya çıktı. Müdür mesajında “Sayın velimiz; Şehit Yunus Baykal Ortaokulu hakkında imam hatip ortaokuluna dönüştüğü hakkında basında çıkan ve kamuoyunda gündeme getirilen haberler gerceği yansıtmamakla beraber, okulumuz Şehit Yunus Baykal Ortaokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuz çevresinden gelecek taleplere cevap vermek üzere bir imam hatip şubesi planlanmıştır, gündeme getirilen asılsız haberlere itibar edilmemesi tereddüde düşülen hususlar hakkında müdürlüğümüzden bilgi alınması önem arz etmektedir.”

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.