anadoluverumelimedya.com

CHP’den Binali Yıldırım’ın “4 milyar 39 milyon fidan diktik, inanmayan saysın” sözlerine yanıt

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mehmet Tüm, Başbakan Binali Yıldırım’ın Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın “Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye” buluşmasında söylediği “4 milyar 39 milyon fidan diktik, inanmayan gitsin saysın” sözlerine yanıt verdi.

Reklam alanı

Başbakan Yıldırım’ın ‘matematiği katlettiğini’ belirten CHP’li Mehmet Tüm, konuya ilişkin şunları söyledi:

“AKP hükûmetinin, iktidara geldiği günden bu yana ciddi bir ‘sayı fetişizmi’ yaşadığını görüyoruz. AKP’nin Genel Başkanı Erdoğan, ne zaman bir mitinge katılsa veya açıklama yapsa sürekli geçmişten bazı veriler bulup kendi verileriyle kıyaslayarak sözümona bir matematiksel üstünlük kurmaya çalışmıştır. ‘2002’de şu malın veya hizmetin fiyatı şuydu, şimdi bu’ gibi örneklerle enflasyonu, kur farkını, ekonomiye dair tüm bilgileri katlederek güya daha iyi bir hükûmet izlemini vermeye çalışmaktadır. Erdoğan’ın bu tarzı şimdi Başbakan Yıldırım’ı da etkilemiş durumda. En son 4 milyar 39 milyon fidan diktiğini söylüyor. Kendisi ya çim tohumlarını, meyve çekirdeklerini fidandan sayıyor ya da matematiğe dair ciddi problemler yaşıyor. 4 milyar fidanı güne böldüğünüzde saatte yaklaşık 30 bin fidan dikilmiş oluyor! Öyle ki, 4 milyar ağaçla Amazon Ormanları’ndan bile daha geniş bir floraya sahip olmamız gerekiyor.”

‘Başbakana özel ders verecek matematik öğretmeni arıyorum, ücreti benden’

“Başbakan Binali Yıldırım’ın matematik yeteneği bunlarla sınırlı değil. Geçen yıl Keçiören Metrosu açılışında ‘Bu hat günde 50 bin yolcu, yılda ise 270 milyon yolcu taşıyacak’ diyor, bir yılda 365 günden hesapladığınızda günde 700 bin küsur yolcu yapıyor. Günde 50 bin yolcu birden 700 bin yolcuya çıkıyor! İşsizlik, ekonomik büyüme, enflasyon rakamlarından tutun, araç geçiş sayısı, açılışı yapılan tesis sayısına, oradan da bölünmüş yolların kilometre hesabına kadar her hesapta matematik can çekişiyor. Erdoğan’ın üniversite diploması olmadığı için ona bir şey diyemiyoruz; ancak Başbakan’ın matematiği katleden içler acısı durumu herkesi endişelendiriyor. Kendisi mezun olalı yaklaşık 30 yıl oldu, matematiğe dair bildiği her şeyi unutmuş görünüyor. Ben Başbakan’a özel ders verecek atanamamış bir matematik öğretmeni arıyorum, ücretlerini ben karşılayacağım, yeter ki şu ‘akıl tutulması’ bir son bulsun.”

’80 milyonluk ülke bir ‘örgütlü cehalet’ tarafından yönetiliyor’

“Başbakan Yıldırım’a ilişkin trajikomik tespitlerimiz aslında Saray iktidarının tümünü kapsıyor. Bir taraftan Cumhurbaşkanının danışmanı tüm iktisat kural ve kurumlarını katlederek ‘dolar 4 lira oldu algısı yanlış’ diyor, bir taraftan AKP’li vekil İçişleri Bakanlığının kendi resmi rakamlarına bakıp ‘kayıp silahların sayısında artma değil azalma var’ diyor, öbür taraftan Erdoğan çıkıp ‘ekonomik büyüme var’ açıklamasını yapıyor. 80 milyonluk ülke bir ‘örgütlü cehalet’ tarafından yönetiliyor. Bu örgütlü cehalet 2019 seçimleri için de benzer hesaplar yapıyor. 2019 seçimlerinin Saray iktidarını bu hesaplarla birlikte tarihe gömeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın.”

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.