anadoluverumelimedya.com

CHP, İYİ Parti ve SP ortak yürüyüş başlattı

11 Nisan’da satış ihalesine çıkarılacak olan Kastamonu Şeker Fabrikası’nın özelleştirildiği takdirde kapanacağına, bu durumda da Kastamonu’nun büyük zarar göreceğine dikkat çekmek isteyen CHP İl Başkanı Hasan Baltacı, İYİ Parti İl Başkanı İlhan Engin ile Saadet Partisi İl Başkan Serdar Hamit Yılmaz, “Ağzımızın Tadı Bozulmasın, Şeker Fabrikası Kapanmasın” adı altında şehir merkezinden Şeker Fabrikası’na kadar sürecek 20 kilometrelik yürüyüş başlattı.

Reklam alanı

Şeker Lokali önünden saat 15.00 sularında ellerinde “Şeker Kastamonu’dur Satılamaz” yazılı dövizlerle yürümeye başlayan Hasan Baltacı, İlhan Engin ve Serdar Hamit Yılmaz’ı, Şeker İş Sendikası üyeleri, şeker işçileri, pancar üreticileri ve her üç siyasi partinin taraftarları alkışlarla uğurladı.

İki etaptan oluşan yürüyüşün 10 kilometrelik ilk etabını kateden ve yol üzerindeki köylerde mola verip pancar üreticileriyle bir araya gelen Baltacı, Engin ve Yılmaz, yarın saat 10.00’da kaldıkları yerden yürümeye devam edecekler.

MİLLETVEKİLLERİ DE YÜRÜYÜŞE DESTEK VERECEK

Baltacı, Engin ve Yılmaz’a yarın katedecekleri 10 kilometrelik mesafede partilerinin milletvekilleri ve genel merkez yöneticileri de destek verecek.

“Türkiye’nin Şekerine ve Fabrikalarına Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla yola çıkan ve satış ihalesindeki bazı fabrikaları ziyaret ederek basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekillerinin yarınki durağı Kastamonu olacak.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında yarın öğle saatlerinde Kastamonu’ya gelecek olan 8’e yakın milletvekili ile İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin genel merkez yöneticileri Hasan Baltacı, İlhan Engin ve Serdar Hamit Yılmaz’la birlikte Şeker Fabrikası’na kadar yürüyecek. Yürüyüşün tamamlanmasının hemen ardından saat 14.00’de Kastamonu Şeker Fabrikası önünde geniş katılımlı basın açıklaması yapılacak.

HASAN BALTACI: BAŞBAKANIMIZ KASTAMONU’DA VE BU SESE KULAK VERMELİDİR

CHP İl Başkanı Hasan Baltacı, İYİ Parti İl Başkanı İlhan Engin ve Saadet Partisi İl Başkanı Serdar Hamit Yılmaz, yürüyüşün hemen başlangıcında yaptıkları açıklamada iktidarı Şeker fabrikalarının satışından vazgeçmeye davet etti.

Baltacı, Engin ve Yılmaz şunları söyledi;

“Buraya bizi uğurlamaya gelen tüm herkese teşekkür ediyorum. Ağzımızın tadı bozulmasın, Şeker Fabrikamız kapatılmasın diye şeker gibi bir yürüyüş yapacağız. Üç siyasi parti il başkanı olarak Şeker Fabrikası’na kadar iki gün sürecek bir yürüyüş yapacağız. İstiyoruzki şeker fabrikası SEKA gibi olmasın. İstiyoruz ki şeker fabrikası satılmasın Et Balık Kurumu gibi olmasın. Şeker fabrikası Süt fabrikası gibi olmasın istiyoruz. Kastamonu’nun sesi olmak istiyoruz ve olacağımıza inanıyoruz. Bu yürüyüşün temek amacı bu. Bugün başbakanımız Binali Yıldırım Kastamonu’da. Bu sese kulak vermelidir. Şeker fabrikasının satışı yanlışından hükümet geri dönmelidir. Şeker fabrikası Kastamonu’dur, vatandır satılamaz.”

İLHAN ENGİN: 6’NCI SENE NE OLACAK?

“Başbakanımız bugün Kastamonu’da. Kendisine hoşgeldiğiniz diyorum ve iki soru yöneltmek istiyorum; Şeker fabrikası satılırsa 6’ncı sene ne olacak? Kapanmayacak, özelleşiyor diye vatandaşın aklını bulandırıyorlar. 5 sene işleyecek diyorlar. Ben de diyorum ki; 6’ncı sene ne olacak.? Ayrıca Kastamonu’nun bir başka kanayan yarası Özel Uğurlu Hastanesi ne olacak? Bu sorunların cevabını bekliyorum.”

SERDAR HAMİT YILMAZ: “BU SATIŞIN AMACI CARGİL’İ ZENGİN ETMEKTİR”

“Bu satışın tek amacı sadece Cargil firmasının zengin edilmesidir. Bunun yanında milletimizde zehirlenmeye çalışılmaktadır. Kendilerinin zehirlemek istiyorlarsa en azından milleti zehirlemesinler. Bu amaçla bu mücadele devam edecek.”

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.