anadoluverumelimedya.com

Kavuşamadığı üniforması tabutuna konuldu!

İran’da düşen özel uçakta hayatını kaybeden pilot Melike Kuvvet, Konya’da toprağa verildi. Türk bayrağı sarılan tabutunun üstüne askeri pilot uçuş elbisesi bırakılan Melike Kuvvet’in naaşı başında silah arkadaşları saygı nöbetinde bulundu.

Reklam alanı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından kumpas kurularak Türk Hava Kuvvetlerinden atılmasıyla özel sektörde çalışmaya başlayan ve İran’da düşen Challenger 604 tipi düşen özel uçağın ikinci pilotu Melike Kuvvet Konya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Pilot Melike Kuvvet’in cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Kuvvet’in cenazesi gece yarısı uçakla memleketi Konya’ya getirildi. Kadın pilot için defnedileceği Üçler Mezarlığı yanındaki Hacıveyis Camiine cenaze töreni düzenlendi. Törene ailesinin yanı sıra yakın arkadaşları ve uçuş okulu öğrencileri de katıldı. Anne Emine, ablası İlknur Kuvvet ve yakınları, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşları döktü. Kadın pilotun tabutuna Binbaşı rütbeli pilot uçuş tulumu bırakılırken daha önce birlikte görev yaptığı arkadaşları saygı nöbeti tuttu. Merve Kuvvet, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

BİNBAŞI RÜTBESİYLE ORDUYA DÖNECEKTİ

Melike Kuvvet’in pilot yüzbaşı olarak görev yaparken FETÖ kumpasıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edildiği ve açtığı davaları kazanarak Mayıs ayında Binbaşı rütbesi ile tekrar göreve dönmeyi beklediği öğrenildi. Kadın pilotun ihraç edilmesi sonrası özel jet pilotluğu yaparak, İstanbul’da özel bir üniversitede Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri öğretim görevlisi olarak ders veriyordu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda pilot yüzbaşı görevindeyken FETÖ kumpasıyla TSK’dan uzaklaştırılan ve maddi sıkıntılar nedeniylede özel jet pilotluğu yapan Melike Kuvvet mayıs ayında tekrar binbaşı rütbesiyle çok sevdiği askeri üniformasına kavuşacaktı. Ancak düşen jette 10 kişiyle birlikte o da hayatını kaybetti. Ailesi kavuşamadığı üniformayı Kuvvet’in tabutuna koydu.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.