anadoluverumelimedya.com

ÖDP: ‘Şeker fabrikalarının satılmasına neden hayır?’

Özgürlük ve Dayanışma Partisi dün sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile Şeker Fabrikalarının satışına neden hayır denmesi gerektiğini anlattı.

Reklam alanı

Geçtiğimiz günlerde kamuya ait 14 şeker fabrikasının satış kararının açıklanmasına karşı tepki her geçen gün büyürken Özgürlük ve Dayanışma Partisi bir video yayınlayarak fabrikaların satışlarına neden hayır denmesi gerektiğini anlattı. Videoda şeker fabrikaları üzerine çarpıcı veriler de kullanıldı. ÖDP’nin dün gerçekleştirdiği açıklamasında da yer alan video içerisindeki grafik halinde sunulan veriler şu şekilde:

“IMF ve Dünya Bankası kararlarıyla, pancarda kota sisteminin getirilmesi ile bu süreç başlamıştı. Kota öncesinde şekerpancarı üretimi yapan aile sayısı 490 bin iken bugün 105 bine geriledi. Üretim 22 milyondan 15 milyon tona gerilerken, üretim alanı da 500 bin hektardan 320 bin hektara düştü.

İlk etapta özelleştirme kapsamına alınan 14 fabrika (Afyon, Alpulu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal, Yozgat) 125 hektar ekim alanı ile pancar ekim alanının yüzde 66’sını oluşturuyor. Özelleştirecek 14 fabrikada toplam 4 bin 410 işçi çalışırken bu alanda 47 bin 758 çiftçi üretim yapıyor.

birgün

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.