anadoluverumelimedya.com

Karamollaoğlu’ndan şeker fabrikalarının satışa çıkarılmasına sert tepki

14 şeker fabrikasının satışa çıkarılması üzerine bir açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu sert tepki gösterdi.

Reklam alanı

Özelleştirmelerin tek sebebinin rant olduğunu söyleyen Saadet lideri Karamollaoğlu, “Bu fabrikalar en az Afrin kadar milli ve Afrin kadar önemlidir. Bu ülkede tütün üretiminden 300 bin aile ekmek yiyordu. Tekel’i özelleştirip tütün üretimini bitirdiler. Milleti Amerikan sigarasına mahkum ettiler. Şimdi aynı şeyi şekerde yapıyorlar. Şeker fabrikalarını özelleştirip pancar üreticisini de bitirecekler” dedi.

Karamollaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Türkiye’de adalet yaralı; dış politika yaralı; eğitim sistemi yaralı; ekonomi yaralı. Peki bu yaraları sarması gereken iktidar ne yapıyor? Yangından mal kaçırır gibi elde kalan son fabrikaları da satışa çıkarıyor. Mirasyedi evlat gibi Milli Görüş’ün yaptığı fabrikaları teker teker elden çıkarıyor. Bilindiği gibi; Afyon, Alpullu, Bor, Çorum, Elbistan, Erzincan, Burdur, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Turhal, Yozgat ve Muş şeker fabrikaları satılacak. Peki bunları niçin satıyorlar? Daha fazla pancar ekilsin, daha fazla şeker üretilsin diye mi? Fabrikaları yenileyip ülke ekonomisine daha fazla katkısı olsun diye mi? Hayır! Bunların özelleştirilmesinin tek bir sebebi var: Rant. Afrin, Türkiye’nin millî meselesidir. Ama bu fabrikalar en az Afrin kadar milli ve Afrin kadar önemlidir. Bu ülkede tütün üretiminden 300 bin aile ekmek yiyordu. Tekel’i özelleştirip tütün üretimini bitirdiler. Milleti Amerikan sigarasına mahkum ettiler. Şimdi aynı şeyi şekerde yapıyorlar. Şeker fabrikalarını özelleştirip pancar üreticisini de bitirecekler.”

‘Beyaz Ak Partili adam beton asfaltın yenmeyen bir şey olduğu anlayacak’

“Erbakan hocamızın kemikleri sızlıyordur. Milli Görüş geleneğinden gelen arkadaşlarımız, Milli Görüşün kurduğu fabrikaları topyekun satmaya karar vermişler, teker teker elden çıkarıyorlar.

Nakliyecisini, çapacısını, mevsimlik işçisini, küspecisini, gübrecisini, hayvancısını, fabrika da çalışanını da kattığınızda doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 10 milyon kişiyi ilgilendiren bir sektör. Bir Kızılderili değişiyle bu arkadaşlara seslenmek istiyorum: “Son fabrika satıldığında, son üretici toprağını terk ettiğinde, ‘beyaz Ak Partili adam,’ beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak!””

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.