anadoluverumelimedya.com

Harekat başladı: Türk ordusu iki cepheyi birleştiriyor!

TURAN SALCI / EKREM DEMİR

Reklam alanı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin’deki PKK/PYD/YPG ve IŞİD hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nın 15. gününde Burseya Dağı ile Darmık Dağı arasında kalan terör hedeflerine yönelik temizleme çalışması başlattı.

Mehmetçiğin Afrin’deki terör unsurlarına karşı harekatı hız kesmeden sürüyor. Afrin’in kuzeybatısındaki Burseya Dağı’nın alınmasının ardından Darmık Dağı’nı da terörden temizleyen Türk ordusu dün bu iki dağ arasındaki cepheleri birleştirmek için harekat başlattı. Yaklaşık 20 kilometrelik alanda PKK/PYD’nin zorla boşaltarak içinde mevziler oluşturduğu köyler bulunuyor. Sınırın sıfır noktasındaki Şiltah, Merseve, Abıden, Hayoğlu, İkidam, Sarıncek, Duraklı, Dersivan köyleri Mehmetçiğin başlattığı harekatla kısa sürede temizlenmesi bekleniyor. Dün bölgeyi hava harekatı ve topçu atışlarıyla döven Türk ordusunun Şiltah Köyü’ndeki PKK hedeflerine karşı oluşturduğu mevziyi Aydınlık görüntüledi.

Bu bölge Kilis’e karşı füze saldırıların yapıldığı yer olarak biliniyor. Kilis merkeze çok yakın konumda bulunan terör hedeflerinin temizlenmesiyle Kilisliler rahat nefes alacak. Aydınlık’ın sahadan aldığı bilgilere göre operasyonun iki gün içinde tamamlanması bekleniyor.

aydınlık

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.