anadoluverumelimedya.com

Organize ahlaksızlığa Meclis el koymalı!..

Ahmet Takan / Yeniçağ

Reklam alanı

Toplumumuzun kanayan yaralarının, hastalıklarının  daha da kronikleşmemesi, kangrenleşmemesi için  cesur olmalıyız. Manevi çöküntü, ekonomik çöküntüden daha az mı önemli?.. Ekonomik darboğazlardan öyle veya böyle  kurtuluruz. Ya, organize işler haline gelen ahlaki sorunlar… Merkez Bankası’na verilecek bir talimatla tecavüz olaylarının önüne geçilebilinir mi?.. Yastık altından çıkarılacak birikimlerle çocuk yaşta evliliklerin önlenebilinir mi?.. O, “Bir kereden bir şey olmaz” zihniyetini yok etmek için mutlaka ve de mutlaka toplum olarak aynaya bakıp kendimizle yüzleşmeliyiz…

Dallas vari dizilerle başlayıp, pembe dizilerle hız kazanan, kaynana Semra, biri bizi gözetliyor programları ile sinsice düzenlenen operasyonlara maruz kaldık. Kutumuzu açarak her yarışma programında bir ahlak odamızı, kutsalımızı, mahremimizi  tahrip ettiler. Hiç farkına varmadık belki de varmak istemedik!.. Röntgencilik denen ahlaksızlığı damardan şırınga ettiler, “seviyeli birliktelik” diyerek gayri meşru yaşama özendirdiler. Camiye gitmiyoruz, elimize Kur’an alıp da okumuyoruz diye bize dayak atan babalarımız, dedelerimiz hatta ninelerimiz  rezil evlilik programlarının müptelası oldular. Nene hatunların nesillerinin idolü  meşhur mankenler, Seyit onbaşıların torunlarının idolü ise ne iş yaptığı belli olmayan lüks eğlence mekanlarında fink atan o ünlü iş adamları oldu!..

Mahallenin namusu, bıyığı henüz yeni terleyen delikanlının raconu, ölüm kalım meselesi iken, tecavüzcü Coşkun  halk kahramanı haline geldi!.. Anlı şanlı medyamız, “Küçük yaşta kız çocuğunu nasıl evlendirirsiniz?” diye sorması gereken yerde, o düğünde geline takılan kilolarca altınları, havalara savrulan dolarları haber yapmayı tercih etti. Şu tezada bakın!.. Ünlü işadamlarının yaşadığı gayrı meşru ilişkiler, ünlü kadın sanatçıların evlilik  dışı doğan çocukları cici birer magazin haberi oldu. ABD, PKK’ya destek TIR’ları yollarken çekilen “eyt”ler hiçbir zaman Dallas vari diziler toplumun ahlaki değerlerini kemirirken  en azından  birilerine “siz ne yapıyorsunuz” diyen bile olamadı. Survivor, PKK/YPG’ye giden mühimmat TIR’ından daha az mı tehlikeliydi?.. Acun, iktidarı destekliyor diye akan sular duruyor muydu?.. Ve diğer ünlü topçu, popçu, sanatçı kılıklılar!..

En az PKK kadar tehlikeli bu organize ahlaksızlığa karşı mutlaka bir yerden başlamalıyız. Onun için, çok önemsedim; CHP’li Mahmut Tanal‘ın Meclis araştırma talebini… CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul’da bir hastanede meydana gelen 115 hamile çocuk vakasının ardından bütün hastanelerdeki denetimin artması gerektiğini ifade etti. Tanal, “Türkiye’deki bütün hastanelerde hastalara yapılan işlemlerin tespit edilmesi, diğer hastanelerde bu şekilde ihmal edilen 18 yaş altında kaç hamile çocuk kaydının yapıldığının tespit edilmesi, hastanelerin son 5 yıldaki hastane kayıtlarının tespit edilmesi için bir araştırma komisyonu kurulmalıdır” dedi. Bu vahim olayda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de büyük bir görev düştüğüne dikkat çeken Tanal, mağdurların tespiti ve kamu vicdanı, suçluların cezasız kalmaması açısından konunun araştırılması zaruriyet haline geldiğini kaydetti. Tanal, şunları söyledi:

 

 “Sadece İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yılda 500’ün üzerinde hamile çocuk getirildiği ortaya çıkmıştır. Sadece bir hastane için ortaya çıkan bu istatistik, diğer hastanelerdeki mağdurların tespiti ve kamu vicdanı, suçluların cezasız kalmaması açısından konunun araştırılması zaruriyet olmuştur. Gün içerisinde hastanelere gelen 18 yaş altındaki hamile çocuk vakalarının adli mercilere bildirilmesi zorunludur. Bu konuda tek bir ihmalin dahi vebalini hiçbir ceza karşılamaz. İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde saklanan, ihmal edilen veya sumen altı edilen bu istatistikler Tüm Türkiye’nin vahim gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Türkiye’de kaç hastanede bu tür olaylar saklanıyor, 18 yaş altı kaç çocuğumuzun hayatı tehlikeye atılıyor, belki de yardıma ihtiyacı olan fakat korkudan sesini çıkaramayan çocuklarımızın tek kurtuluşu hastane görevlileri olabilir.”

TBMM, partiler üstü bir  anlayışla  organize hale gelen ahlaksızlığa el koymayacak de neye  el koyacak?.. KHK’lara gösterilen tepki organize ahlaksızlığa da gösterilmiyorsa… O zaman bu işte başka bir bit yeniği var derim. Çünkü; hepiniz hâlâ oradasınız!..

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.