anadoluverumelimedya.com

Erdoğan: “UYAP’ı FETÖ’ye kaptırdık”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Şurası’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında “Bu bir özeleştiridir, UYAP’ı maalesef FETÖ’cülere kaptırdık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Adalet Şûrası’nda konuştu. Erdoğan konuşmasında “Bu bir özeleştiridir, UYAP’ı maalesef FETÖ’cülere kaptırdık” dedi.

Reklam alanı

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“UYAP’I MAALESEF FETÖ’CÜLERE KAPTIRDIK”

“Konfüçyus, “adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur ve geri kalan her şey onun etrafında döner” diyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın da temeli adalet olan bir yönetim özleminin aslında ifadesidir. Adaletin temsili için 15 yıldır çalışıyoruz. Temel kanunların yenilenmesinden, geleneksel mimariye sahip modern adliye binalarının inşasına, UYAP’ın kuruluşuna kadar cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu gerçekleştirdik. Ama bir şeyi gerçekleştiremedik, UYAP gibi çok önemli bir teknolojiyi maalesef bu bir öz eleştiridir. FETÖ’cülere kaptırdık. Ve bu ağ, orayı kendi sinsi emelleri için çok acımasız kullandılar ve oradan da gerçekten de en büyük zulmü icra ettiler.

AYM’ye bireysel başvuru imkanı, kamu denetçiliği kurumu ve istinaf mahkemeleriyle iki dereceli yargılama sistemine geçilmesine adaletin daha kamil manada tesisi için attığımız adımlar arasındadır.”

“PARA CİVA GİBİDİR”

Bize yatırımcı şunu sorar. “Yargıda şöyle şöyle oluyor. Bize garanti verebilecek misiniz” Herhangi bir yanlışınız olmadıktan sonra ne demek tabi ki veririz. Ama sizler de benim vatandaşlarım neye tabii ise aynı şeye tabiisiniz.

Para, civa gibidir. Sadece kâra değil, aynı zamanda güvene ve istikrara doğru kendine en uygun yeri bulur ve oraya gider. Adaletin bozulduğu yerde, ekonomiyi, ekonominin çöktüğü yerde adaleti ayakta tutmak zordur.

Hukukun böylesine örselendiği bir yerde ekonomik kalkınma elbette çok yavaş ilerliyor. Eğer Türkiye geçtiğimiz 15 yılda, cumhuriyet döneminde yapılanların tamamının kat be kat fazlası yatırım yapmayı başarmışsa, ekonomisini 3 kattan fazla büyütmüşse, bunda hukuk devletini tavizsiz işletmenin çok büyük payı vardır.

Ekonomiyle ilgili günümüzdeki kriterlerin ve açıklanan değerlendirme sonuçlarının kesinlikle adil olmadığı da bir gerçektir.

2013’ten itibaren ülkemizi batırmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama biz dimdik ayaktayız. Hedeflerimize doğru yürüyoruz. Sürekli bel altı vuruşlara maruz kalıyor, yavaşlatılmaya çalışılıyoruz. Dünya bu kadar adaletsizliği zulmü kaldıramaz. İnşallah tüm insanlık için daha müreffeh güvenli günler yakındır.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.