anadoluverumelimedya.com

Zeytin üreticilerinden Tunus isyanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tunus ziyaretinden ülkeden zeytinyağı ticareti yapılabileceğini açıklaması Türkiye’deki zeytin üreticilerinde tedirginliğe neden oldu.

Sözcü’den Derin Gökçe’nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı ile bir araya geldi. Erdoğan’ın, Tunus’ta yaptığı zeytinyağı açıklaması Türkiye’deki zeytin üreten çiftçileri alt üst etti. Türkiye’de oldukça fazla zeytin ve zeytin yağı olduğunu söyleyen Balıkesir ve Gemlik ziraat odası başkanları bu durumun yerli üreticiye zarar vereceğini söyledi.

Reklam alanı

HERKES İFLAS EDER

Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik sozcu.com.tr’ye konuşmasında “Zeytinde en çok mahsulü biz bu yıl verdik Cumhurbaşkanımızın böyle bir açıklama yapmasına açıkçası şaşırdık. Bu karar faaliyete geçer ise Türkiye’deki zeytin üreticileri için durum hiç iyi olmaz hepsi iflas eder.” ifadelerini kullandı. Çiftçinin zaten zeytinden çok fazla bir gelir elde edemediğini söyleyen Çelik bu karar ile çiftçinin emeğini çalmış oluruz dedi.

AÇIKLAMA BİLE YETTİ

Türkiye’de zeytin yağı eksiği olmadığını söyleyen Balıkesir Ziraat odası Başkanı Sami Özat, sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada” Cumhurbaşkanı evet zeytinyağı ithalatı ile ilgili bir açıklama yaptı. ancak şuan Türkiye’de bırakın yağını zeytin fazlası var. neden böyle bir şey söyledi anlamadık. Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklama Türkiye ile kıyaslandığında çok ters düşüyor. Böyle bir durum faaliyete geçer ise Zeytin üreticilerini kökü iflas eder. Bu çiftçiler için felakettir.” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR DİREKT AŞAĞI İNER

Hatta bu açıklamanın yayılmasının bile yettiğini belirten Özat “Cumhurbaşkanının bu açıklaması bile yetti aslında. Birkaç güne fiyatlar daha da düşer.Bu haber yayılsın zeytin fiyatları yerlerde olur. Bu durumda zeytin üreticilerine büyük bir darbedir.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı’nın Tunus’ta ise yaptığı açıklama şöyle;

Türk ve Tunus ekonomi bakanlığı dar kapsamlı bir çalışma yapacak. Nerede sıkıntı var bunları süratle aşmak istiyoruz. Gerek ekonomi gerekse savunma alanında iş birliği yapacağız. Buradaki cari açığı dahada düşürelim. Örneğin bir zeytinyağı ithalatı olabilir. Arkadaşlar bu konuda çalışma yapacak. Turizmde yapacağımız çok işler var. içindeyiz

yeniçağ

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.