anadoluverumelimedya.com

Meral Akşener: “Son KHK bizim için yok hükmündedir”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aksaray ve Yozgat ziyaretlerinin ardından Kırşehir’de partililerle bir araya geldi. Burada vatandaşlara seslenen Akşener, “Son KHK bizim için yok hükmündedir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt içi ziyaretlerine devam ediyor. Sabah Yozgat’ta partisinin il başkanlığ binasının açılışını gerçekleştiren Akşener, buradaki temaslarının ardından kara yoluyla Kırşehir’e geçti.

Reklam alanı

Burada Kırşehirlilere seslenen Akşener, AKP’li Kırşehir milletvekilinin “Şehre cezaevi yaptık” sözlerine tepki göstererek, “Kırşehir’de AKP’li vekil en büyük yatırımımız cezaevi diyor. Kardeşim cezaevi yatırım mıdır? Siz zaten şehirleri açık cezaevine çevirdiniz” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 696 Sayılı son KHK ile darbe girişimine direnen sivillere getirilen yargı muafiyetini de değerlendiren Akşener, “Son KHK bizim için yok hükmündedir. Türkiye’nin üzerine kara bulut gibi çöküp, önüne geleni azarlayan bu üsluptan demokrasi ile kurtulacağız” dedi.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Gençler psikolojik olarak bitmiş durumda. Gözlerinin feri sönmüş gençler. Benden daha yaşlı konuşan gençler, kader, keder, nasip, bakalım, ne olacak, bilmiyoruz diyen gencecik evlatlarımız. Sizin çocuklarınıza gittiğim yerlerde soruyorum. Evladım çıkar bakayım cebinizde ne kadar var. En yükseği 20 lira çıkardı. Türkiye soyuldu, siz soyuldunuz. Türkiye’de büyük yatırımlar oluyor amenna. Ama onun faturası nereye gidiyor?

ŞEHİRLERİ AÇIK CEZAEVİNE ÇEVİRDİNİZ

Kırşehir’de AKP’li vekil en büyük yatırımımız cezaevi diyor. Kardeşim cezaevi yatırım mıdır? Siz zaten şehirleri açık cezaevine çevirdiniz.

Birincisi genç issizliği, iki sanayisizleştirilen Türkiye. PETLAS’ın dışında büyük bir sanayi var mı? 16 yılda fabrika yapıldı mı? Hayır. Ama cezaevi yapmışlar haklarını yemeyin. Tarım ne durumda? Ekip biçiyor musunuz? Pancar yetiştirmesi ne durumda? Süt ürünleri ne durumda? Şimdi çiftçiyi suçluyorlar.

Diyorlar ki tarımda bizim çiftçimiz ürünü pahalıya mal ediyor. Elbette mal eder. Sen mazotu 5 liraya mal edersen o ürün pahalıya mal olur.

“SAMAN İTHAL EDİLİR Mİ!”

Buğdayımız ithal Rusya’dan. Rus işçisinin ürettiği buğdayı biz satın alıyoruz. Saman ithal edilir mi? Meralarımızı ıslah et! Hayvancılığı geliştir. Mazotu, hayvan yemini ucuzlat. Sizin huzurunuzda muhtereme diyorum ki; ‘Eyyy Amerika diyorsun. Hadi yüreğin yetiyorsa ABD işçisinden aldığın pancarı iptal et.’

“KURUCULAR KURULU ÜYEMİZ 15 TEMMUZ GAZİSİ”

15 Temmuz’da hain bir FETÖ kalkışması oldu. Bunda hepimiz hemfikiriz. Ama 249 şehidimiz var. Bu şehitler devleti sokaktan topladılar. Bir kalkışma söz konusuydu; ordunun, polisin tamamı bu işe girmedi. Karşı durdular. Bizim aramızda kurucular kurulu üyemiz Fatih Eryılmaz diye bir kardeşim var benim, 15 Temmuz gecesinde ağır yaralandı.

“15 TEMMUZ, EVET ÇIKAN REFERANDUMUN TEZAHÜRÜDÜR” 

Şimdi polis görevini yaptı. Vatansever subaylar ve diğerleri görevlerini yerine getirdiler. Ama devleti bu millet sokaktan topladı getirdi. Niye? 2010 yılında yapılan o mahur referandum sebebiyle. ben bunları gittim isim isim uyardım. En tepesinden tutun Mehmet Ali Şahin’e kadar. Yapmayın bunu dedim, Anayasa ile YSK’yı bunlar ele geçirecek dedim. Bana ‘merak etme her şey kontrol altında’ dendi. 15 Temmuz, evet çıkan referandumun tezahürü ve sonucudur.

“EN BÜYÜK ZAM BENİM BAKAN OLDUĞUM DÖNEMDE YAPILDI”

Emekliler en son büyük zammı benim bakan olduğum Refah Yol zamanında aldınız. Atanamayan öğretmenler, kardeşim madem atayamayacaktın neden o kadar üniversite açtın? Bakın taşeronu konuştuk, onunla ilgili KHK çıktı. Ama onu da eline yüzüne bulaştırdılar. Sözlü yapacaklarmış. 40 yaşında adama, kadına ne soracaksın kardeşim? AKP’den kağıt getireni alacaklar, diğerlerini almayacaklar.

“SON KHK BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR”

Bizim için bu son çıkarılan kararname bizim için yok hükmündedir. Türkiye’nin üzerine kara bulut gibi çöküp, önüne geleni azarlayan bu üsluptan demokrasi ile kurtulacağız. Ne kadar demokrasi dışında davranmaya devam ederlerse etsinler biz birlik, beraberlikle, sizlerin oylarıyla gayet makul bir şekilde evlerine geri göndereceğiz. Aksi halde Türkiye ne politikada, ne eğitimde, ne ekonomide bir şey yapabilecek durumda değildir.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.