anadoluverumelimedya.com

Rusya’nın Ermenistan Büyükelçisi: Moskova, Türkiye ile ilişkilerimizin normalleşmesine destek vermeye hazır

Gazetecilere konuşan Volınkin “Ermenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi, iki taraflı bir mesele. Ancak Rusya her zaman bu süreçte destek verdi ve vermeye devam edecek. Herhangi bir görüşme ve iki ülke arasında anlaşma imkânı ortaya çıkarsa Rusya her zaman bu alanda katkıda bulunmaya hazır” ifadelerini kullandı.
Ermenistan’ın Türkiye ve Azerbaycan sınırlarının uzun zamandır neredeyse tamamen kapalı olduğunu belirten Volınkin “Sınırlar açılırsa, işbirliği ve ulaşım akışı yeniden başlar. Kafkasya bölgesinde barış, istikrar ve huzurun hakim olmasını istiyoruz. Bu nedenle her zaman atılacak adımlara destek vermeye hazırız” dedi.

Reklam alanı

Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandiyan’ın Türkiye ile 2009’da imzalanan ilişkileri normalleştirme protokollerinin Ankara’nın onaylama yönündeki sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeniyle gelecek yıl iptal edileceğini söylemişti. Ankara’dan da bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve uluslararası kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu açıklaması gelmişti.

sözcü

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.