anadoluverumelimedya.com

Avusturya’da aşırı sağ koalisyon hükümeti protesto edildi

Avusturya’da yeni hükümetin yemin töreninin düzenlendiği Hofburg Sarayı’nın önüne yürüyen göstericiler, “Naziye kalbimizde yer yok”, “Sen benim hükümetim olamazsın”, “Vatan yerine sınıf mücadelesi”, “Nazilerin yönetmesine izin verme”, “Stache ve Kurz’u yönetimden devir” yazılı pankartlar taşıdı. Avusturya polisinin geniş güvenlik önlemi aldığı gösteri alanında göstericilerle polis arasında arbede yaşandı. Havadan da polis helikopteri ile alandaki polislere destek sağlandı. Şehrin dört farklı noktasında 8 farklı sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen eylem için yaklaşık 10 kilometrelik alan araç trafiğine kapatıldı.

Reklam alanı

Gösteriye katılan Avusturyalı Serafin A., İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bu yeni kurulan koalisyon hükümetini protesto etmek için buradayım. Sığınmacılara yönelik baskıcı politikalara karşıyım. Uluslararası insan hakları, kadın haklarını destekliyorum. Hükümet programı çok katı, bu nedenle buraya geldim” dedi.

Viyana Üniversitesinde öğrenci olan Manuel B. ise, “Gelecek vergilerle zenginler zengin, fakirler fakir olacak. Hükümet öğrencilere uygulanan harç paralarını yükseltecek. Öğrenciler sıkıntıya düşecek. Sosyal adalet çökecek. Kaostan başka yapacakları yok. Yeni hükümeti protesto için buradayız” diye konuştu.

Hofburg Sarayı’nın önünde 4 saat süren eylemden sonra göstericiler olaysız şekilde dağıldılar.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.