anadoluverumelimedya.com

İYİ Parti’den Kırım mesajı

Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü resepsiyonu, Ankara Rixos Grand Otel’de düzenlendi. Resepsiyonda Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’la görüşen İYİ Parti kurucularından, Hakan Ünser İYİ Parti’nin desteğini iletti.

Kırım Derneği Genel Merkezi tarafından düzenlenen resepsiyona, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga, İYİ Parti Kurucuların’dan  Ülkü Ocakları eski Genel Başkan’ı Hakan Ünser, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin’in yanı sıra Türkiye genelinde yaşayan Kırım Tatar diasporasından çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam alanı

‘YOLBAŞÇILARIMIZIN İDEALLERİNE BAĞLIYIZ’

Resepsiyon Kırım Tatar, Türkiye ve Ukrayna milli marşların söylenmesi ile başladı. Ardından, Kırım Derneği Genel Derneği Başkanı Mükremin Şahin davetlilere yönelik yaptığı konuşmada, “Bugün burada toplanmamızın sebebi, 1917’de vatanımız Kırım’da toplanan kurultayımızın ve aynı zamanda kurduğumuz Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünü anmak ve kurultayı toplayan ve devletimizi kuran kahramanlarımızın, yolbaşçılarımızın ideallerine, fikirlerine, ilke ve prensiplerine olan bağlılığımızı bir kez daha teyit etmek içindir. Kırım Ahali Cumhuriyeti ve ilk kurultayın oluşturulmasında, ismail Bey Gaspıralı’nın eğitim ve aydınlanma hareketinden yolu geçen pek çok değerli ismin bulunduğunu, 1883’te Gaspıralı İsmail Bey’in başlatmış olduğu uyanış ve tedrisatından geçen kadrolar, Abdülreşit Mehtiler, Hasan Sabri Ayvazovlar, Seyit Ali Hattatlar, Cafer Seydametler ve Noman Çelebicihanlar 1917’de tarihi “Kurultaylarını” toplamışlar ve Kırım Ahali Cumhuriyeti’ni ilan etmişler” dedi.

ÇUBAROV: ‘KIRIM RUS İŞGALİNDEN SONRA ÇOK ACI YAŞADI’

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov yaptığı konuşmasında, ise “1917 yılında Kırım Tatarları dünyada bir örneği olmayan olaya imza attılar. Kendi haklarını kendilerinin oluşturduğu bir halktır. Kırım Tatarları Rusya’nın ilk işgalinden bu yana çok acı yaşadılar. 100 yıl önce, aydınlanmış Kırım Tatar gençleri, Kırım Tatar halkı kendi toprağında kendi vatanına sahip çıkmak için ellerinden geleni yaptılar ve bul yolda şehit düşenler oldu. Kırım Tatar Milli Kurultayı yerli halkın haklarını bütün dünyaya bildirmişlerdir. Kırım, Ukrayna devletinin toprak parçasıdır” dedi.

İYİ PARTİLİ HAKAN ÜNSER: ‘KIRIM TATARLARININ HÜRRİYET MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ’

Konuşmaların ardından ikili görüşmelerin olduğu resepsiyonda Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’la görüşen Ünser Çubarov’a İYİ Parti’nin destek  mesajlarını iletti.

Kırım Tatarları’nın şiddete ve hukuk dışı yollara başvurmadan, bütün dünyaya örnek teşkil eden bir hürriyet mücadelesi verdiğini belirten Ünser, bu mücadelenin Türkiye’deki soydaşlar tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi. Kırım Tatarlarının yalnızca kendileri için değil, bütün esir Türk yurtları ve mazlum milletlere rehberlik edecek bir mücadele tecrübesi kazandığını belirten Ünser, Kırım Ahali Cumhuriyeti’nin 100. Yılını tebrik etti.

Çubarov vasıtasıyla Ünser, Kırım Türklerinin efsanevi lideri Kırımoğlu’na selamlarını iletti.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.