anadoluverumelimedya.com

AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu istifa etti

AKP’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu görevinden istifa etti. Esenyurt Belediyesi’nden yapılan açıklamada Necmi Kadıoğlu’nun kendi istiğiyle istifa ettiği belirtildi. Kadıoğlu’nun istifasında sağlık durumunu gerekçe gösterdiği kaydedildi.

Reklam alanı

Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu’nun istifasıyla ilgili AKP’den ilk açıklama

Kadıoğlu’nun istifasına CHP’den tepkiler: Bu vurgunun hesabını vermeden köşesine mi çekilecek?

Bir süre önce vurulan gazeteci Ali Tarakçı’dan manidar Necmi Kadıoğlu mesajı

ESENYURT BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, görevinden istifa etti. Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Necmi Kadıoğlu’nun kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanlığı görevine seçilip, yaklaşık 13 yıl 8,5 aydır görevini aralıksız yürüten Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu, bugün itibariyle kendi isteğiyle görevinden istifa etmiş, buna ilişkin yazılı talebini Valilik makamına iletmiştir. Belediye Başkanımız son 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları sebebiyle tedavi görmektedir. Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kayısı ile böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır. Sayın Belediye Başkanımız seçildiği günden bugüne kadar Esenyurt ilçesine ve halkına olan duyarlılık sebebiyle almış olduğu bu kararı saygı ile karşılıyoruz. Kendisine Esenyurt ilçesi ve içinde yaşayan insanlar adına gösterdiği insanüstü gayret, çaba ve çalışmalar, sağlık, eğitim, çevre, kültür, sosyal, barış daha nice hizmetlerinden ötürü sonsuz şükran ve teşekkürlerimizi kamuoyu önünde sunarız.”

CUMHURİYET KARŞITI SÖYLEMLERİ TEPKİLERE NEDEN OLMUŞTU

AKP’li Necmi Kadıoğlu Cumhuriyet karşıtı söylemleriyle gündeme geliyordu. Cumhuriyet devrimi için “1923’te koskoca 650 yıllık çınara darbe yaptılar. Cumhuriyet kuruldu” ifadeleri tepkilere neden olmuştu.

“İSTİFA BİR AKLANMA YÖNTEMİ DEĞİLDİR! ESENYURT’UN YOZLAŞMASINDA KİM SORUMLU İSE YARGILANMALDIR”

CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı ve CHP Esenyurt Belediye Meclis Grubu, Necmi Kadıoğlu’nun istifasının ardından yaptıkları ortak açıklamada “İstifa bir aklanma yöntemi değildir. Esenyurt’un yozlaşmasında kim sorumlu ise yargılanmalıdır” denildi.

Açıklama şöyle:

Bilindiği üzere Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Belediye Başkanlığı görevinden bugün itibariyle istifa ettiğini açıklamıştır. Her ne kadar Necmi Kadıoğlu istifasını sağlık sebeplerine bağlasa da, daha önce basına da yansıyan haberler neticesinde AKP Hükümetinin Yerel Yönetimler bazında bir “operasyon” başlattığı ve bu “operasyonun” bir parçasının da Esenyurt Belediyesi olduğu tarafımızca bilinmektedir. Zaten Esenyurt Akp kulislerinde uzun zamandır başkanın istifa edeceği, hatta yerine kimin getirileceği AKP’li çevreler tarafından konuşulmakta idi. Tüm bu durumlar bize net olarak göstermektedir ki, bu bir istifa değil görevden almadır! AKP halk oyu ile seçilen bir Belediye Başkanını istifaya zorlamış, görevden almış ve istifa sonrası yeni Belediye Başkanı’nı “atama” yaparak belirlemeyi planlamaktadır.

Öncelikle, Belediye Başkanı’nın neden istifaya zorlandığına bir bakmak gerekir. Esenyurt Necmi Kadıoğlu döneminde plansız büyümenin ve dikey mimarinin kurbanı olmuştur. Esenyurt’ta son yıllarda binlerce ruhsatsız proje yapılmaya başlanmış ve bu projelere belediye tarafından bir yaptırım uygulanmamış, aksine zımnen rıza gösterilmiştir. Bu gelişmeler Esenyurt’u içinden çıkılamaz ve yaşanmaz bir şehir haline dönüştürmüş, halkın ciddi tepkilerine sebep olmuştur. Necmi Kadıoğlu 15 yıla yakın görev süresince Esenyurt’ta hizmet namına bir şey katmadığı gibi, yeşil alanların yok olmasına, gökdelenlerin şehri kuşatmasına ve yolsuzlukların artmasına sebep olmuştur. Tüm bunlar kontrolsüz nüfus artışını beraberinde getirmiş ve artık Esenyurt yaşanacak bir yer olmaktan çıkmıştır.

Görüleceği üzere Esenyurt’un bu hale gelmesinin birinci faili olan Necmi Kadıoğlu bugün istifaya zorlanmış ve neticede istifa ettirilmiştir. Ancak AKP’nin asıl kaygısının Esenyurt’ta oy kaybı korkusu olduğunu bilmekteyiz. Anayasa referandumunda Esenyurt’ta %53 Hayır oyu çıkması AKP’yi rahatsız etmiş, Belediye Başkanı’nın zaten kötü olan imajının AKP nezdinde de olumsuza dönmesine sebep olmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, seçimle gelenin seçimle gideceğini savunmaktayız ve siyasi rakibimiz de olsa halk oyu ile seçilen bir kişinin parti baskısı ile istifa ettirilmesine karşı çıkmaktayız. ANCAK, Necmi Kadıoğlu’nun istifa etmesi, Esenyurt’ta yaşanan hukuka aykırılıklardan ve yolsuzluklardan aklanma yöntemi değildir. Necmi Kadıoğlu Esenyurt halkına karşı sorumludur ve yolsuzlukların hesabını bağımsız mahkemeler önünde, hukuk karşısında vermelidir. İstifa bir aklanma yöntemi değildir.

AKP, baskı ile istifa ettirdiği Necmi Kadıoğlu yerine “ATAMA” yöntemi ile bir belediye başkanı getirmeyi planlamaktadır. AKP bu konuda samimi ise Esenyurt’ta yeni belediye başkanın halk oyu ile seçilmesini sağlamalı, halk iradesinin her şeyin üstünde olduğunu kabul etmelidir. Darbelerin her türlüsüne karşı olan Cumhuriyet Halk Partisi, halkın oyu ve takdiri ile seçilmiş yerel yöneticilere karşı hükümetin istifa kozunu kullanmak yerine, hakkında hukuka aykırı işlemler yaptığına yönelik iddialar bulunan kişilerin yargılanmasının önünü açmalıdır.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.