anadoluverumelimedya.com

Milli Savunma Bakanı Canikli’den S-400 açıklaması: O iş bitti!

Milli Savunma Bakanı Canikli, S-400’lerle ilgili olarak “O iş bitti, S 400 füzeleri satın alınmıştır bundan sonra artık detaylar ama onunla yetinmiyoruz kendi savunma sistemimizi geliştirmek için EUROSAM Konsorsiyumu ile ayrı bir çalışma yapıyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AKP Giresun Merkez İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, 2002 yılında savunma sistemlerinin sadece yüzde 18’inin yerli imkanlarla üretilebildiğini söyledi.

Reklam alanı

Bunlara da çok teknoloji içermeyen, sofistike olmayan, harcı alem savunma ürünleri denilebileceğini belirten Canikli, “Onlarla kalmış olsaydık, sadece onlarla yola çıkmış olsaydık, onlarla bu toprakları savunmaya çalışıyor olsaydık kesinlikle başarma şansımız olmazdı ya da bedeli çok ağır olurdu.” diye konuştu.

Canikli, Rusya’dan S 400 füzelerinin satın alındığını anımsatarak, “O iş bitti, S 400 füzeleri satın alınmıştır bundan sonra artık detaylar ama onunla yetinmiyoruz kendi savunma sistemimizi geliştirmek için EUROSAM Konsorsiyumu ile ayrı bir çalışma yapıyoruz yine hava savunma sistemi geliştirilmesi çerçevesinde ama orada özellikle bu teknolojiye yerli imkanlarla kendimizin sahip olmasını hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

EUROSAM’ın, Fransa ve İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri konsorsiyumu çerçevesinde kurulmuş bir şirket olduğunu dile getiren Canikli, “Türkiye S 400’lerin dışında ayrıca uzun vadeli kendi yerli milli kapasitesini geliştirmek amacıyla hava savunma sistemi geliştirmek, üretmek ve kullanmak için EUROSAM Konsorsiyumu’nu oluşturan ülkelerle ön anlaşmayı gerçekleştirdi.” dedi.

yeniçağ

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.