anadoluverumelimedya.com

ÖDP: Yıldırım suçunu itiraf etmiştir ve memleketi yönetme hakkı yoktur

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Paradise Papers (Paradise Belgeleri) kapsamında ortaya çıkan belgelerde Başbakan Binali Yıldırım’ın oğullarının Off-Shore şirketlerinin olmasına dair yazılı bir açıklama yaptı.

Reklam alanı

Paradise Papers ile Malta’da oğullarına ait 5 şirket ortaya çıkan Başbakan Binali Yıldırım, dün yaptığı açıklamada, söz konusu şirketlerin varlığını kabul etmiş ve oğullarının bugüne kadar devletten hiç ihale almadığını “Siyasete başlarken çocuklarıma bir tavsiyem oldu, devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız. Devletin bankalarından kaynak kullanmayacaksınız.” sözleriyle savunmuştu. Paradise Belgeleri ise Binali Yıldırım’ı yalanlıyor

ÖDP Başkanlar Kurulu, Binali Yıldırım’ın bu açıklamalarına ve oğullarının Off-Shore şirketlere sahip olmasını “Gemilerini kirli para kazanma yollarına sürenlerin, bu yollarla ülkeden vergi kaçıranların bu memleketi yönetme, bu ülkenin emekçilerinin ödeyeceği vergileri belirleme hakkı yoktur” sözleriyle eleştirdi.

Yıldırım’ın suçunu itiraf ettiği vurgulandığı açıklamada şu sözler yer aldı:

“Pek çok ülke liderinin ve yakınlarının gizli off-shore hesaplarının yer aldığı Paradise Papers belgeleri yayınlanıyor. Bu belgeler içinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın oğulları, dayısı ve yeğenin de şirketleri yer alıyor.

Paradise Papers’te yar alan bilgilere göre, off-shore ilişkisi içinde olan Binali Yıldırım’ın oğulları Bülent ve Erkam’ın yönetici olduğu 5 şirket, dayısının yönetici olduğu 2 şirket ve yeğeninin yöneticisi olduğu 4 şirket bulunuyor.

Binali Yıldırım, belgelere ilişkin yaptığı açıklamada, durumun olağan olduğunu ifade ederek ‘gemicilik küresel bir iştir’ demekle yetindi. Ancak konumuz küresel gemicilik değil, vergi kaçırmak!

B.Yıldırım’ın Başbakanlık twitter hesabından takip ettiği, 4 kişiden birisinin Malta Başbakanı olması boşuna değil. Malta, dünyadaki vergi cennetlerinden birisi olarak bilinir. Tesadüf o ki B.Yıldırım’ın oğulları ve yakınlarının şirketleri de Malta’da kurulmuş.

B.Yıldırım’ın oğullarına bıraktığını söylediği şirket, gayri menkul almak ve yatırım yapmak için off-shore kullanıyor. Malta’dan yapılan bu işlemler için Türkiye’de vergi ödemiyorlar. Evet, tek kelimeyle vergi kaçırıyorlar!

B.Yıldırım’ın Başbakanlığını yaptığı AKP iktidarı, emekçilere her gün yeni vergiler bindirip her fırsatta yerlilik-millilikten dem vururken, Malta’da kurduğu şirketi üzerinden kaçırdığı vergilerle parasına para katmanın peşine düşmüş!

B.Yıldırım’ın bugün yaptığı açıklamada gözden kaçırılmaması gereken en önemli nokta “bu şirketler benim kurduğum şirketler’ diyerek yaptığı itiraftır. Yıldırım bu sözlerle suçunu itiraf etmiştir.

Gemilerini kirli para kazanma yollarına sürenlerin, bu yollarla ülkeden vergi kaçıranların bu memleketi yönetme, bu ülkenin emekçilerinin ödeyeceği vergileri belirleme hakkı yoktur.

Başkanlar Kurulu”

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.