anadoluverumelimedya.com

ByLock yönlendirmeli programı yazan kim çıktı

Balyoz ve Odatv gibi kumpas davalarında üretilen sahte delilleri verdiği bilirkişi raporları ile çökerten Adli Bilişim Uzmanı Tuncay Beşikçi, Cumhuriyet davasının dördüncü duruşmasında yaptığı sunumda ByLock’a dair tespitlerini anlatmıştı.

Reklam alanı

Cumhuriyet gazetesi çalışanı Emre İper’in telefonuna asla ByLock indirilmediğini belirten Tuncay Beşikçi, farklı programların indirildiği telefonların nasıl “ByLock” yüklenmiş gibi değerlendirilebileceğini örnekleri ile açıklamıştı. Tuncay Beşikçi, Emre İper’in telefonun Android işletim sistemine sahip olduğunu, ve hiç formatlanmadığını hatırlatarak, İper’in telefonuna yüklediği Freezy programıyla Litvanya’daki ByLock sunucusuna yönlendirildiğini söylemişti. “Bunu sadece bir satır koddan anlıyoruz” diyen Beşikçi, benzer yönlendirmeyi Kıble yönünün tespiti için yazılan bir programın da yaptığını belirterek “Bu iki programı da yazan 17-25 Aralık’tan sonra işlerinden istifa edip yurtdışına kaçmıştır” demişti. İper’in telefonunda kesinlikle ByLock kaydı olmadığının altını çizen Beşikçi “İper ile benzer durumda birçok insan olabilir. Müzik dinlemek, namaz kılmak isteyen insanlar telefonları yönlendirildiği için ByLockçu sayılabilirler” diye konuşmuştu.

FETÖ FİRARİSİ HASAN PALAZ’IN TÜBİTAK BİLGEM EKİBİNDE

Tuncay Beşikçi, sosyal medya hesabından ise ByLock sunucusuna yönlendirme yapan Freezy programının sunucusunu açıkladı. Bu sunucunun sahibinin Kemalettin Cengiz Erbakırcı olduğunu söyleyen Beşikçi, Twitter’da “Tanıştırayım.. #ByLock sunucusuna yönlendirme yapan FREEZY Müzik Bul Dinle uygulamasının sunucusu http://MORBEYIN.COM ‘un sahibi ve hakkında açık kaynaklardan elde edilen bazı bilgiler. #FETÖ ile ilgili mi değil mi siz karar verin” mesajını paylaştı. Beşikçi, Kemalettin Cengiz Erbakırcı’nın FETÖ firarisi Hasan Palaz’ın TÜBİTAK Bilgem ekibinde olduğunu belirtip, 17-25 Aralık soruşturmaları sürecinde de TÜBİTAK’tan istifa edip yurtdışına çıktığını ifade etti.

İşte o açıklama:

odatv
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.