anadoluverumelimedya.com

Vize paniği: ABD, ilk defa yargılanıyor!

Arslan Bulut / Yeniçağ

Reklam alanı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, ABD’nin Türkiye’den bütün vizeleri askıya almasına kadar nasıl gelindiğini anlatırken bunun, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki bir kişinin tutuklanması ile başlayan sürecin ötesinde bir husus olduğunu söyledi.

Öztürk Yılmaz, “Darbe girişimi sonrası yaşanan süreçte; siyasi iktidarın darbede ABD’nin rolü olduğu yönünde yaratmak istediği algı, FETÖ, Reza Zarrab, Halkbank dosyası, Astana’da başlayan Suriye süreci, S-400 füze savunma sistemlerinin alınması konusunda Rusya ile yakınlaşma, ABD’nin PYD’yi silahlandırma kararı, Cumhurbaşkanı’nın ABD ziyaretinde korumaların karıştığı münakaşalar ve son olarak ABD Büyükelçisi’nin giderayak yaptığı açıklamalar süreci buraya getirdi.” dedi…

***

Bir defa darbe girişiminde ABD’nin rolü olduğu, “yaratılmak istenen bir algı” değil, gerçeğin ta kendisidir. Bu süreç Ergenekon, Balyoz davaları ve kozmik odaya giriş ile başlamıştır. Şimdi Türk subaylarına ve Türk aydınlarına kumpas kuranların hepsinin ABD ile bağlantıları ortaya çıkmaktadır.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz‘un,

*17-25 Aralık 2013 darbe girişimini planlayıp icra eden eski emniyet müdürleri,

*15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine katılan kişiler,

*Ve FETÖ’ye üye olmak suçu sebebiyle hakkında soruşturma yürütülen 121 kişi ve ByLock kullanan çok sayıda kişiyle yüzlerce irtibatının tespit edildiği bildirildi.

Metin Topuz, ”Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, ”casusluk” ve ”Türkiye hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla tutuklandı!

İddiaya göre Metin Topuz, casusluğu hangi ülke yararına yaptı? ABD’nin değil mi?

***

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Metin Topuz‘un irtibat halinde olduğu darbeciler isim isim, sevk yazısında belirtiliyor. Ayrıca 17/25 Aralık girişiminin yargı ayağını yöneten” eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili firari sanık Zekeriya Öz ile ABD İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz‘un irtibatının tespit edildiği bildiriliyor.

Yine sevk yazısında, 1994-2017 yılları arasında 120 defa yurt dışına giriş çıkış kaydı bulunduğu belirtilen şüpheli Metin Topuz‘un, 17-25 Aralık girişiminde emniyet ve yargı ayağını yürüten şüphelilerle, eylemin asıl faili konumundaki dış istihbarat servisleri ve ülkeler arasında “aracılık görevini” yürüttüğü ifade ediliyor.

Metin Topuz da ifadesinde Zekeriya Öz ve polis müdürleriyle görüşmelerini iki ülke arasındaki narkotik iş birliği çerçevesinde sürdürdüğünü ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine hiçbir yasa dışı işe girişmediğini belirtti.

Sevk yazısında ise “Şüphelinin, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimini yöneten Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarıyla ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan FETÖ lideri Fetullah Gülen arasındaki irtibatı sağladığı” iddia edildi.

***

Kısacası, Metin Topuz soruşturması, ABD’ye yönelik çok ciddi suçlamalar içermektedir. Sadece bu soruşturma bile ABD’nin panik yapmasının sebebi olabilir. Bu soruşturma, bir hesap görmedir. ABD’nin Ergenekon ve Balyoz davaları ile başlayan Türkiye’yi işgal girişimi, 15 Temmuz’dan itibaren geri püskürtülmektedir. Bir darbe girişimindeki ABD parmağı, ilk defa soruşturulmaktadır. Üstelik Topuz’un eşi ve oğlu da gözaltında ve bir başka Başkonsolosluk görevlisi de gözaltı kararı sebebiyle binadan çıkamıyor!

Diğer taraftan, Fars Haber Ajansı’nın haberine göre Amerikalı tarihçi Huan Cool, Ayetullah Hamaney‘in Amerika’nın güvenilmez olduğu konusunda haklı çıktığını yazdı.

AKP iktidarı, şimdi bunu anladı ama ABD’ye çok açık verdiler. Bu yüzden kıvranıyorlar. “Metal yorgunluğu” denilen de budur!

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.