anadoluverumelimedya.com

TGB’den 29 Ekim’de ‘İstiklal Yürüyüşü’

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştireceği etkinliği düzenlediği basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

Reklam alanı

TGB’liler Türkiye’nin dört bir yanından binlerce vatansever ile 29 Ekim’de ABD güdümlü PKK terörüne ve FETÖ’ye karşı ellerinde Türk bayrakları ile Ankara’da buluşacak.

“İstiklal Yürüyüşü” başlatacak olan gençler, 26 Ekim günü Samsun ve Amasya’dan başlayarak, Erzurum’da, Sivas’ta 81 ilden gelen temsilcilerle yürüyüşler ve basın açıklamaları yapacak. Ardından 29 Ekim günü tüm Türkiye’den on binlerce genç ile Ankara’da Birinci Meclis önünde buluşacak.

BAĞIMSIZLIK YOLU YENİDEN ADIMLANACAK

Samsun’da, Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta emperyalizme karşı yakılan bağımsızlık ateşinin Ankara’da yeniden canlanacağını ifade eden TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, “Türkiye Gençlik Birliği olarak, ülkemizi bütün cephelerden sağ salim çıkaracak çözümü biliyoruz. Ulu önderimiz, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsız Türkiye programında birleşmek, ülkemizin yegâne çözümüdür. Bu sebeple, Vatan bütünlüğümüz ve istikbalimiz için ‘’İstiklal Yürüyüşü’’ başlatıyoruz! İstiklal savaşı ruhuyla, bağımsızlığımıza kavuştuğumuz yolu yeniden adımlıyoruz! Türkiye’nin en büyük sorunlarına çözümümüzü bu büyük yürüyüş ile haykıracağız. 81 ilden 2’şer temsilci ile Samsun’dan başlayarak, tarihi kongrelerimizin gerçekleştirildiği Amasya, Erzurum ve Sivas şehirlerinde yürüyüşler ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Akabinde, 29 Ekim günü Ankara’ya ulaşacak ve Birinci Meclis önünde Türk milleti ile buluşarak Anıtkabir’e yürüyeceğiz.” dedi .

İşte Cem Dikmen’in o açıklaması:

ATATÜRK GENÇLİĞİ İSTİKLAL YOLUNDA!

Ülkemiz uzunca bir süredir askeri, siyasi ve ekonomi cephelerinde büyük savaşların içindedir. Bir yanda toprak bütünlüğümüz sözde ‘Kürdistan’ girişimi ile tehdit edilmekte, diğer yanda ekonomimiz borç batağının içinde can çekişmektedir. Terörle mücadelede büyük başarılar kazandığımız, emperyalist hesapları bozduğumuz bu süreçte ise; Bir yanda Türkiye düşmanları Amerikancı bir iktidar seçeneğini yeniden yaratmaya çalışmakta, diğer yanda ise devleti yönetenler, milletçe topyekûn mücadeleye ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde milli eğitimi gayrı milli hale getirerek Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmektedir. Ülkemiz, iç ve dış saldırılarla yıpratılmaya, yok edilmeye çalışılmaktadır. Ülkemiz ateş çemberinin içindedir.

TÜRKİYE’MİZİ ATEŞ ÇEMBERİNDEN ÇIKARACAĞIZ!

Yaratılmaya çalışılan Amerikancı iktidar seçeneği; Türk ordusunu, polisini ve Türk milletini terörle mücadelede zaafa uğratacak gayrı milli bir girişimdir. Milli eğitimin gayrı milli hale getirilmesi, Türkiye düşmanlarını sevindirecek ve FETÖ gibi yapılanmaların yeniden doğmasına alan açacaktır. Türk gençliği işte bu koşullarda, görev ve sorumluluklarının bilincindedir. Önümüzde, daha önceki yıllarda yaptığımız gibi milletimizle birlikte gayrı milli seçenekleri mahkûm etme, geçit vermeme görevi durmaktadır.

Hatırlayalım; Ergenekon-Balyoz kumpaslarını, sözde barış süreci ile Türkiye’yi bölme girişimlerini, milli bayramları yasaklamaya kalktıkları günleri… Bu süreçlerin hepsini, verdiğimiz mücadeleler sonunda aştık. Biz kazandık. Şimdi yeniden zaferlere yürüyoruz. Türkiye’mizi ateş çemberinden çıkaracağız. Kendimize inanıyor, milletimize güveniyoruz.

İSTİKLAL SAVAŞI RUHUYLA YENİDEN İSTİKLAL YOLUNU ADIMLIYORUZ!

Türkiye Gençlik Birliği olarak, ülkemizi bütün cephelerden sağ salim çıkaracak çözümü biliyoruz. Ulu önderimiz, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsız Türkiye programında birleşmek, ülkemizin yegâne çözümüdür. Bu sebeple, Vatan bütünlüğümüz ve istikbalimiz için ‘’İstiklal Yürüyüşü’’ başlatıyoruz! İstiklal savaşı ruhuyla, bağımsızlığımıza kavuştuğumuz yolu yeniden adımlıyoruz! Türkiye’nin en büyük sorunlarına çözümümüzü bu büyük yürüyüş ile haykıracağız. 81 ilden 2’şer temsilci ile Samsun’dan başlayarak, tarihi kongrelerimizin gerçekleştirildiği Amasya, Erzurum ve Sivas şehirlerinde yürüyüşler ve basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Akabinde, 29 Ekim günü Ankara’ya ulaşacak ve Birinci Meclis önünde Türk milleti ile buluşarak Anıtkabir’e yürüyeceğiz.

İlan ediyoruz:

1919’da Samsun’da atılan kurtuluşun ilk adımı,

Amasya’da azim ve kararlılığın ilanı,

Erzurum’da emperyalizme karşı yakılan bağımsızlık ateşi,

Sivas’ta birleşen Türk milletinin o büyük iradesi,

29 Ekim’de Ankara’da, Birinci Meclis önünde yeniden canlanacak!

Tüm yurttaşlarımızı ve vatansever kurumlarımızı, İstiklal savaşı ruhuyla 29 Ekim günü saat:13.00’te Birinci Meclis önüne ve ardından Anıtkabir’e davet ediyoruz.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.