anadoluverumelimedya.com

5’inci görüşmede 5 kritik sonuç

Bu yıl yapılan 5. görüşmeden 5 kritik sonuç çıktı. İki lider gelecek dönemin ipuçlarını Türk ve Rus bayrakları önünde yaptıkları ortak açıklamada verdi.

Reklam alanı

“SURİYE’DE SİYASİ ÇÖZÜM: Hem başbaşa hem de heyetler arası görüşme 3 saat sürdü. Ele alınan en önemli konu bölgesel gelişmelerdi. Suriye krizi masaya yatırıldı. Alınan ortak karar; Siyasi çözüm.”

“IRAK’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ:Barzani’nin bölünme referandumu, bölgesel gelişmeler başlığı altında konuşuldu. Moskova, Barzani referandumuna karşı Ankara-Bağdat-Tahran çizgisine girdi. Zira, ikili basının karşısındayken Kremlin’den; “Erdoğan ve Putin arasında bölgesel yönetimin referandumu konusunda fikir ayrılığı yok” açıklaması geldi. Gazprom da bölgesel yönetimdeki Halepçe petrol kuyusunu açma projesinden vazgeçtiğini açıkladı.”

“İDLİB’E OPERASYON ZEMİNİ: İdlib konusu Astana mutabakatında da vardı. İkili ve heyetler arası görüşmelerde durum değerlendirmesi yapıldı. Bölgede operasyon zemini bir adım daha somutlaştırıldı.”

“ASTANA KARARLARI PEKİŞTİRİLDİ: Astana’da yapılan görüşmelerde alınan kararlar önemli gündem başlıkları arasındaydı. İdlib’teki çatışmasızlık bölgelerine işlerlik kazandırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması karara bağlandı.”

“TARIM YASAKLARI KALDIRILDI: Uçak krizinden sonra başlayan tarım yasakları ilgili bakanlıkların katılımıyla ele alındı. Putin yaptığı açıklamada “neredeyse bütün yasaklar kaldırıldı” dedi. Bir sonraki adım ticaret ve yatırımların önündeki engellerin kaldırılması.”

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.