anadoluverumelimedya.com

Atatürk’süz müfredata hayır!

Yeni eğitim öğretim yılı başladı ama tartışmalar hala sürüyor. Atatürk’ün, evrim konusunun çıkarıldığı, kadının geri plana itildiği yeni eğitim müfredatına karşı İstanbul, Ankara ve İzmir’de eylemler vardı.

Reklam alanı

Eğitimde müfredat tartışması gölgesinde okullar açıldı. Veliler ve öğrenciler Milli Eğitim Balanlığı’nın Atatürksüz müferadtına karşı ilk günde, yurdun dört bir yanında eylemdeydi.

İstanbul’da 3 ayrı noktada eylem vardı.  Kadıköy’de “Atatürksüz Müfredata Hayır Platformu” üyeleri önce Kadıköy Anadolu Lisesi önünde toplandı.

Ardından Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdüler.

Yeni müfredatta en çok tartışılan değişikliklerden biride kadını aşağılayan ifadelere yer verilmesi oldu. Cumhuriyet Kadınları Derneği, Beşiktaş Milli Eğitim müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

Veliler ise İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeydi. Öğrenci Veli Derneği Veli-Der okul servislerindeki güvensizliğe ve denetim eksikliğine dikkat çekti.

Atatürksüz müfredata bir tepki de başkent Ankara’dan geldi. Ancak Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Milli Eğitim Bakanlığı önündeki basın açıklamasına polis izin vermedi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Canan Arıtman, müfredata ilişkin şikayet dilekçesini Milli Eğitim Bakanlığı’na verdi. Dernek üyeleri daha sonra Güvenpark’ta açıklama yaptı.

İzmir’de de yeni müfredata tepkiler vardı.

Önce Cumhuriyet kadınları ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Konak Şubesi İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ayrı ayrı protesto düzenledi.

Kadınlar İzmir İl Milli Eğitim müdürlüğüne siyah çelenk bırakarak, postaneden Milli Eğitim Bakanlığına müfredatının geri çekilmesi için faks gönderdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Konak Şubesi üyeleri de eğitimdeki belirsizliklere tepkiliydi. Şube Yöneticilerinden Zübeyde Kalaycıoğlu Milli Eğitim Bakanlığına seslendi.

Yeni Müfredata başta Antalya, Adana, Denizli olmak üzere birçok ilde tepki eylemleri düzenlendi.

 Belma Yücel / ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.