anadoluverumelimedya.com

6’ncı Astana görüşmeleri yarın başlıyor

Astana zirvesi yarın toplanacak. 6. toplantıda çatışmasızlık bölgelerindeki faaliyetler görüşülecek. Amerika da Astana’daki Suriye görüşmelerini takip edecek.

Reklam alanı

Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak görüşmeler öncesi teknik heyetler bir araya geldi. Rusya, İran ve Türkiye’den giden sorumlu heyetler, ikili hazırlık toplantılarına başladı.

Türk heyetine Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal başkanlık ediyor.

Rus heyetinin başında Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, İran heyetinin başında da Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari bulunuyor.

Zirve, basına kapalı teknik görüşmelerin tamamlanmasının ardından başlayacak.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığından 1 Eylül’de yapılan açıklamada, gelecek toplantıda çatışmasızlık bölgelerindeki güvenlik güçlerinin faaliyetlerini düzenleyen belgelerin ele alınacağı ve İdlib’de kontrol güçlerinin oluşturulması üzerindeki çalışmaların devam edeceği bildirilmişti.

Açıklamada ayrıca katılımcıların İdlib, Humus ve Doğu Guta bölgelerindeki çatışmasızlık bölgelerinin sınırları, koordinasyon merkezi kurulması, tutukluların ve esirlerin serbest bırakılması, cenazelerin teslim edilmesi ve kayıp kişilerin aranmasıyla ilgili kararları da onaylanacağı kaydedilmişti.

ulusal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.