anadoluverumelimedya.com

Ruhani: Türkiye-İran ilişkilerinde yeni dönem başladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Kazakistan’ta görüşen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani “yeni bir dönem başladı” açıklaması yaptı. Ruhani, yakın bir zamanda Erdoğan’ın Tahran’ı ziyaret etmesini beklediklerini belirtti. Erdoğan-Ruhani görüşmesini değerlendiren İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, “yeni bir atmosfer oluşuyor” dedi

Reklam alanı

Astana’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğanile görüşen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dönüş yolunda Ankara’ya sıcak mesajlar verdi. Ruhani, “iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönem başlıyor”dedi.

Ruhani, “Türk Cumhurbaşkanı ile görüşmede, ikili ilişkilerde yeni bir pencere açıldı. İki ülke arasında askeri ve güvenlik işbirliğinde yeni bir dönem başladı.” ifadelerini kullandı.

Hasan Ruhani, yakın bir zamanda Erdoğan’ın Tahran’ı ziyaret etmesini beklediklerini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de değişen bölge şartlarında, İran ve Türkiye‘nin sahip oldukları kapasiteyi, var olan sorunların çözümünde birlikte kullanmalarının daha uygun olduğunu vurguladı.

Kasımi “Gelecek aylarda, İran ve Türkiye arasında yeni heyetler düzeyinde görüşmeler gerçekleşecek ve iki ülke arasındaki ilişkiler güçlenerek devam edecek.” ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü “yeni bir atmosfer oluşuyor” değerlendirmesi yaptı.

ulusal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.