anadoluverumelimedya.com

CHP lideri Kılıçdaroğlu Adalet Kurultayı sonuç bildirgesini açıkladı

Adalet Kurultayının 4’üncü ve son günü panel ve çalıştaylarla devam etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Devlette Adalet” panelini takip ederken, çalıştaylarda da medyanın bağımsızlığı ve tutuklu gazeteciler konuşuluyor. Kurultayı Odatv adına gazeteci Makbule Cengiz takip etti.

Reklam alanı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı’nın son gününde kurultay bildirgesini kamuoyuyla paylaştı. Kurultay alanında bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, sonuç bildirgesini şöyle duyurdu:

“Hakkı, hukuku ve adaleti, demokrasiyi savunan herkesle, özgürlüğü savunan herkesle, yargı bağımsızlığını savunan herkesle, yaşı, boyu, doğduğu yer, kent, inancı, kimliği ne olursa olsun umarım 80 milyonla birlikte hep birlikte gerçekleştireceğiz. Adalete susadık adalete, adalet istiyoruz, insanız biz. İnsanca yaşamak istiyoruz. İnsanız biz huzur için de yaşamak istiyoruz biz. İnsanız biz benim gibi düşünmeyen insanı dinlemek istiyorum. Bu fırsatın verilmesi lazım. İnsanız biz. Medyanın özgürce bizi eleştirmesi lazım. İnsanız biz özgürce çocuklarımızı okula göndermek istiyoruz. İnsanız biz, hak, hukuk ve adalet istiyoruz.

“SIRTIMIZI DÖNME GÜNÜ DEĞİLDİR”

Adalet için yürüdük. Bugün 4. Günü Adalet Kurultayımızın her görüşten insanımızı dinledik. Hepsine şükran borçluyum. Benim bilgi dağırcığımı hepsi zenginleştirdi. Benim bilgi dağırcığımı zenginleştiren bütün akademisyenlere, sivil toplum kuruluşlarına, siyasilere hepsine şükran borçluyum. Farklı düşünebiliriz ama karşılıklı uygarca oturup konuşmasını öğrenmenin zamanı gelmiştir artık, çünkü adalet gidiyor, demokrasi gidiyor, demokrasi benim için de adalet benim için de herkes için de geçerlidir. Gün birlikte olma günüdür, ayrışma değil. Gün kucaklaşma günüdür, kavga etmek günü değil. Gün adaleti hakkı ve hukuku savunma günüdür, sırtımızı dönme günü değildir. Arakan’da katledilen Müslümanlar var. Emin olun içimiz sızlıyor. Farklı görüşlerdeki insanlar bir araya gelip aynı masanın etrafında oturup konuşmaya başladılar. Bir güzelliği Türkiye Cumhuriyeti tarihine armağan ettiğimiz için son derece memnunum.

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.