anadoluverumelimedya.com

CHP’den Erdoğan’a sert yanıt: Tehditlere pabuç bırakmayız

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na yönelik “Sokağa çıkamaz hale gelirsin” sözlerine ilişkin, “AK Parti Genel Başkanı dün CHP liderini tehdit etti. AK Parti Genel Başkanı ve iktidar çevreleri bilmelidir ki CHP bu tehditlere pabuç bırakmaz. CHP tehditle, baskıyla sindirilecek bir parti değildir” dedi.Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Adalet Yürüyüşü’nü ve ardından gerçekleştirilen mitingin, iktidarın Cumhurbaşkanının “kimyasını” bozduğunu ileri söyledi. “Bunu içlerine sindiremiyorlar” diyen Gök, Erdoğan’ın dünkü açıklamarıyla ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit ettğini iddia etti.

Reklam alanı

“CHP BU TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKMAZ”

“Hiçbir olay gerçekleşmeden anayasal hakkımızı meşru sınırlar içerisinde kullanarak yaptığımız bu yürüyüşle ilgili AK Parti Genel Başkanı dün CHP liderini tehdit etti; ‘Sokağa çıkamaz hale gelirsin’ diye çok önemli bir tehdit sözü söyledi. CHP hiçbir vesayeti ve tehdidi kabul etmez ve pabuç bırakmaz. Cumhurbaşkanının bu söylemleri bir dikta özlemidir. Ana muhalefet partisini ve liderini tehdit etmek başka türlü izah edilemez.AK Parti Genel Başkanı ve iktidar çevreleri bilmelidir ki CHP bu tehditlere pabuç bırakmaz. CHP tehditle, baskıyla sindirilecek bir parti değildir. AK Parti Genel Başkanı’nın bu tehditlerine pabuç bırakmayız.”

“NANKÖRLÜK YAPIYORLAR”

15 Temmuz’un yıl dönümü etkinlikleryle ilgili de Gök, “Şimdi nankörlük yapıyorlar. Kelimenin tam anlamıyla nankörlük yapıyorlar. O gün iyiydik, şimdi törenleri bile ayrıştıran bir anlayışı nankörce bir anlayışı sergiliyorlar. Hepimizin parasıyla oluşturulan, vergisiyle oluşturulan paraları Meclis bahçesinde bir tören adı altında kullanıyorlar. İşin içinde CHP yok. Çünkü CHP o gün için iyiydi onlar için, ondan sonra ‘CHP’yi bertaraf edelim’, öyle mi, bu kadar ucuz mu, bu kadar bedava mı Sayın Meclis Başkanı, bu törenin hesabını vereceksin” dedi.Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Biz herhangi bir davet almadık, kendiliğimizden gidiyoruz” açıklamasını da “akla ziyan” olarak niteleyen Gök, “Başbakan güya CHP’lilerin ve yurttaşların aklıyla alay ediyor. Devlet aklının bu kadar kokuştuğu, çürüdüğü ve iflas ettiği başkaca bir dönemi hatırlamıyoruz” diye konuştu.

“REŞAT PETEK, ÇIKART MASKENİ”

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu Raporu’na ilişkin de Gök, Komisyon Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili  Reşat Petek’e sert çıkarak, şöyle dedi:“Akla ziyan bir rapor yazmışlar. FETÖ’nün Türkiye’deki can simididir Reşat Petek. Bu kişi FETÖ’nün darbe ayağını araştıran komisyonun başkanı. FETÖ’yü çetecilikle suçlayan, teröristlikle suçlayan CHP, onu can siparene savunan Reşat Petek ve avaneleri. Bu zat 2014 tarihinde yani daha 17-25 Aralık’tan hemen sonra da FETÖ’cüler tarafından kurulan Medya Etik Konseyi Derneği’nin en iyi köşe yazarlığı ödülünü alıyor. Reşat Petek, sen çıkart maskeni. Bu ucuz söylemlerinle sen aslında kendini FETÖ bağından kurtarmaya çalışıyorsun. Sen boğazına kadar FETÖ’nün içine gömülmüşsün, boğazına kadar.”

“BAYRAĞIMIZA SAYGISIZLIK EDİYORLAR”

Gök, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz afişleriyle ilgili ise, “Çalıntı olan bir afiş üzerine yine rızası olmayan bir yurttaşımızın fotoğrafını koymak suretiyle afişler dolaşıyor şu anda. Afiş çalıntı. Bir de milyonların kanıyla oluşmuş Türk Bayrağı üzerine bir logo kullanıyorlar. Hem Türk Milletine saygısızlık ediyorlar hem bayrağımıza saygısızlık ediyorlar” eleştirisinde bulundu.

“DARBE KOMİSYONU OLARAK RANDEVU TALEP ETTİK”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gök, TBMM Başkanı’yla görüşmeye ilişkin, Darbe Komisyonu olarak randevu talep ettiklerini belirtti.“Siz alınganlık mı gösterdiniz, Sayın Başbakan ‘alınganlık göstermişler’ dedi” sözleri üzerine de Gök, “Sayın Başbakan’ın o konuşması doğru değil. Yani öyle bir davet olmadan, saatleri belli olan bir konuşmaya herhalde bir Başbakan, Bahçeli, Meclis Başkanı ve program yayınlandı, icabet etmez. Durumu idare etmeye çalışıyorlar ama idare edilecek gibi değil. Yani durum vahim bir tablo. Hepimizin parasıyla oluşturulan, vergilerden harcanan bir parayla bir tören yapılıyor ve 15 Temmuz ayrıştırılıyor. Toplum böyle kutuplaşır” dedi.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.