anadoluverumelimedya.com

Düştepe Oyun Merkezi kapatılacak mı?

Düştepe Oyun Müzesi’nin Genel Koordinatörü Orhan Bahtiyar, “Dava sürüyor. Eylül’de son bir dava görülecek. Burası bir park ve çocuk müzesi için en uygun yer” dedi. Müzenin küratörlüğünü yapan Sunay Akın ise, “Diyanet İşleri Başkanlığı, müftülük ve müzeyi karşı karşıya getirip kutuplaştırmak isteyenler en çok çocuklara zarar veriyor” açıklamasını yaptı.
Ataşehir Düştepe Oyun Müzesi’nin boşaltılması için Ataşehir Müftlüğü’nce bir yıl önce gönderilen tebligat yeniden gündeme geldi. Dava süreci 2015’te başladı. Müze’nin kurulmasının ardından müftülük, binanın kendilerine ait olduğuna dair bir dava açtı ve merkezin boşaltılmasını istedi. Müze ise mahkemeye başvurarak, yürütmeyi durdurma kararı çıkartmıştı. Mahkeme sürecinin devam ettiği müzeyle ilgili haberler tekrar kamuoyunun gündemine geldi. Düştepe Oyun Müzesi Genel Koordinatörü Orhan Bahtiyar, son iki gündür çıkan haberlerin 2015’e ve geçen yıla dayandığını belirtti. “Ataşehir Müftülüğü’nün talebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı burada bir plan değişikliği yaptı, müzenin olduğu parkı dini alan ilan etti. Müftülük bize müzeyi boşaltmamız için tebligat gönderdi. Burada büyük bir rant var. 50 dönümlük bir parktan bahsediyoruz. Müftülük daha merkezi bir yerde hizmet verebilir. Burası park. Çocuk Müzesi için en uygun yer de park alanıdır” dedi.

ÇOCUKLARA ZARAR VERİYORLARSunay Akın ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olayın geçen yıl da gündeme gelmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kendisini arayarak, “Ben camilere çocuklar gelsin, camilerin bahçeleri boş durmasın, diye camilerin bahçelerine salıncaklar koydurttum. Ben bunu yaparken, böyle bir şey mümkün mü?” dediğini aktardı. Akın, olayın birileri tarafından yeniden köpürtüldüğünü ifade ederek, “Diyanet İşleri Başkanlığı, müftülük ve müzeyi karşı karşıya getirip kutuplaştırmak isteyenler en çok çocuklara zarar veriyor” dedi. Görmez’in kendisiyle samimi bir iletişim kurduğunu anlatan Akın, “Burada çocuk söz konusu. asıl olan çocuktur. Çocuklar, siyaset ve politika üstüdür. Görmez’in de açıklamasının üstüne kimler hala bu işi kaşıyorsa, çok hatalı buluyorum” açıklamasını yaptı.

Reklam alanı

GÖZTEPE’DEKİ OYUN MÜZESİYLE İLGİSİ YOK

Akın, son olarak Göztepe’de kendisinin kurduğu Oyuncak Müzesi ile Ataşehir’deki Düştepe Oyun Müzesi’nin ayrı yerler olduğunu vurgulayarak, “Göztepe’deki bana ait tarihi bir köşktür. Bundan 20 yıl önce herkes bina yaparken, biz köşkü Anıtlar Yüksek Kurulu’na tarihi eser diye kayıt ettirdik” dedi.

Öte yandan Ataşehir Müftlüğü ise konuyla ilgili bilgi verecek sorumlu ismin müftlükte olmadığını bildirdi.

sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.