anadoluverumelimedya.com

Korumaları hakkında yakalama kararı çıkaran ABD’ye tepki!

Bu akşam Ak Saray’da  düzenlenen iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türk Büyükelçiliği önünde Türk vatandaşlarına saldıran PKK destekçilerine müdahale eden korumaları için yakalama kararı çıkaran ABD’ye çok sert tepki gösterdi.

Reklam alanı

Erdoğan yaptığı açıklamada, “Amerika’da son ziyaretimde, PKK terör örgütü, FETÖ’cüler hep birlikte birleştiler 40-50 metre mesafede şahsıma karşı orada gösteri yapıyorlar. Amerikan polisi hiçbir şey yapmıyor, dokunmuyor. Acaba benzer bir şey Türkiye’de yapılmış olsa tavır ne olur? Düşünebiliyor musunuz?

Hiçbir şey yapmadıkları gibi onlara karşı müdahalede bulunan oradaki bizim vatandaşlarımızdan 2 tanesini içeri almışlar. Böyle şey olabilir mi? Bir diğer taraftan da benim korumlarımdan 12 tanesi için tutuklama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl bir yasadır? Bu nasıl bir hukuktur. Bu korumalar beni korumayacaksa niçin yanımda Amerika’ya götürüyorum. Amerki’nın Hans’ıyla George’yla mı kendimi koruyacağım?

Amerikan liderleri Türkiye’ye geldiği zaman bırakın Türk şoförünü, Türk polisini bile arabaya oturtmazlar. Ama biz oralara gittiğimizde “hayır” diyor, illa diyor biz kendi koruma polisimizi buraya oturtacağız. “Benim polisim var istemiyorum”. Yok biz diyor kimseye emanet edemeyiz. Bir de böyle caka satıyorlar. Tabii bunun siyasi hukuki mücadelesini vereceğiz ayrı mesele ama bu tür gerçekleri özellikle anlatmak istiyorum. Dünyada kanun denince hukuk denince neyi nasıl anladıklarını çok iyi bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Washington Emniyet Müdürü, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında Türklere saldıran PKK’lı teröristleri “barışçıl göstericiler” olarak tanımladıktan sonra, teröristlere müdahale eden Türkler ve özellikle de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 koruması hakkında gözaltı kararı alındığını açıklamıştı. Emniyet Müdürü, bu korumaların ABD’ye giriş yapması halinde tutuklanacağını söylemişti.

sözcü

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.