anadoluverumelimedya.com

İncirlik PKK’nın mı üssü?

Bülent Esinoğlu / Ulusalkanal

Reklam alanı

Dün ve evvelsi gün, İncirlik Üssü’nden kalkan Amerikan savaş uçakları, YPG/PKK’nın Suriye’de daha geniş alanlara sahip olması için görev yaptı.

DEAŞ ile savaşıyorum diye, bölgemizde “ iki Kürdistan bir Kürdistan’dan daha iyidir.” Dedikleri ikinci Kürdistan’ı kuruyorlar.

Bizden yapılan resmî açıklamalar ise; “Suriye’nin kuzeyinden bize bir saldırı olursa, gereğini yaparız.” Şeklinde sürüp gidiyor. Elin oğlu bizim İncirlik Üssü’müzü kullanarak bize karşı bir devlet kurmaya devam ediyor.

Sanki ABD ve onun maşası YPG salak ve kendi kuruluşunu tamamlamadan bize saldıracak!

Eğer bize saldırı olursa” ifadesi zımnen ABD’nin kurduğu İkinci Kürdistan’a olur vermek anlamına geliyor.

İncirlik Üssünden kalkıp kuzey Suriye’de, YPG genişlemesi ve güney Suriye’de, doğrudan Suriye ordusunu vurarak, Suriye alt koridorunu inşa ediyor.

Suriye’nin güneyinden açılmakta olan güney hattı; kurulacak Kürdistan’ın doğrudan İsrail’e bağlanmasını sağlayacaktır.

Bu anlatıya karşı çıkanlar diyeceklerdir ki, “ne yapalım ABD’ye savaş mı açalım.”

Hayır biz kimseye savaş aç demiyoruz. Ülkemiz çıkarlarına açıktan karşı olan bu istismara karşı çık. İncirlik Üssünü kapat. Diyoruz.

Alman milletvekillerine açmadığın İncirlik Üssünü, ülkemizi bölecek bir eylem içinde bulunan Amerika’ya açmış oluyorsun.

Türkçedeki yeri ile söylersek; bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu” misali bir iş oluyor.

Amerika hiç durmuyor. İncirlik’ten saldırıyor. Katar üzerinden saldırıyor. Biz de diyoruz ki; Suriye’nin kuzeyinden bize bir saldırı olursa cevabını veririz.

İş işten geçtikten sonra ne cevabını vereceksin?

Barzanistan’da olduğu gibi, yeni kurulacak ikinci Kürdistan’ın güvenliğini de sana tevdi ederler. Zamanı gelince de Türkiye’ye karşı kullanırlar. Aceleleri yok. Türkiye ve İran’a karşı yürütecekleri parçalama işinde sabır stratejisinden yanalar.

Yürütülen bu siyasetlerle yol alacak olursak, Suudi Arabistan’ı Katar’a kaşı kullanan ABD bizi de İran’a karşı kullanır.

İran’a yeni ambargolar koyar. Biz de arkayı dolanıp iki puan alacağız derken, bizi uluslar arası mahkemenin önüne koyar.

Amerikan uçaklarının, Suriye devletinin ordusunu vurması, gelişmelerin kontrolden çıkabileceği hususunu da ortaya koyuyor. Rusya ve ABD’nin bölgede karşı karşıya gelmesinin tehlikeli ihtimali de artıyor.

Amerika’nın İncirlik Üssünü, böyle bölge ülkelerine karşı kullanması; Türkiye Rusya ilişkilerini de, önü alınmaz bir noktaya taşıyabilir.

ABD’nin Suriye’deki Çatışmazlık Bölgelerine saldırması, Rusya, İran ve Türkiye Garantörlüğünü tanımadığına da işaret etmektedir.

Çözüm; Bölgeye saldıran ABD’ye karşı bölge ülkeleri birlik olmalıdırlar.

Türkiye, Rusya, İran, Suriye, Azerbaycan gibi ülkeler birleşik cephe kurmalıdır.

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.