anadoluverumelimedya.com

Haksız gözaltıya tazminat kararı

Beşiktaş’ta 2015 yılının 1 Mayıs’ında  gözaltına alınan ve 5 gün nezarethanede tutulan Gezerce, açtığı tazminat davasını kazandı.
UĞUR ŞAHİN

İstanbul Beşiktaş’ta 2015 yılının 1 Mayıs’ında ters kelepçeyle gözaltına alınarak, 5 gün nezarethanede tutulan Okan Gezerce, açtığı tazminat davasını kazandı. Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya, Gezerce katılmazken Avukatı Onur Cingil duruşmada hazır bulundu. Ardından kararını açıklayan mahkeme, Gezerce’nin haksız bir şekilde 5 gün gözaltında tutulduğunun altını çizerek, Gezerce’ye 750 TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Mahkeme kararında, “Manevi tazminat talebinin kabulü ile atılı suçun niteliği, sosyal ve ekonomik durumu, 5 gün haksız gözaltına kaldığı süre, iş ve eğitim durumu da gözaltına alınarak 750 TL manevi tazminatın gözaltı tarihi olan 01/ 05/ 2015 tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalı hazineden alınarak, davacıya verilmesine karar verilmiştir” denildi.

Reklam alanı

Önemli olan hukuksuzluğun tespitiydi

Kararın ardından BirGün’e konuşan Avukat Onur Cingil, Gezerce’nin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını hatırlatarak, “Müvekkilim Okan Gezerce ne hâkim gördü, ne savcı. Haksız bir şekilde gözaltına alındığı ve hiçbir delil olmadığı için, ifade için nezaretten savcılığa getirilmeden serbest bırakılmıştı. Mahkemenin kararıyla Gezerce’nin 5 gün boyunca haksız yere gözaltında tutulduğu tespit edildi. Biz 5 bin TL tazminat talep ettik fakat mahkeme 750 TL tazminat kararı verdi.

birgün

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.