anadoluverumelimedya.com

Çin’den G7’ye tepki: Sorumsuz açıklamalarınıza son verin

Çin Dışişleri Bakanlığı, G7 ülkelerinin Doğu ve Güney Çin denizleri hakkında yaptıkları değerlendirmelere tepki gösterdi.

Reklam alanı

Bakanlık Sözcüsü Lu Kang‘in yazılı açıklamasında “G7 ülkelerinin uluslararası hukuk kisvesi altında doğu ve güney Çin denizleri hakkında yaptığı beyanlardan şiddetli hoşnutsuzluk duyduk” ifadeleri kullanıldı.

Pekin’in konuya ilişkin tutumunun kesin ve net olduğunu vurgulayan Lu, sorunları siyasi müzakereler ve doğrudan diyalog yoluyla çözmek istediklerini belirtti.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü, ihtilaflı sularda barış ve istikrarı korumak adına bölge ülkeleri ile karşılıklı iş birliğini teşvik etmeye kararlı olduklarını da söyledi.

Lu, G7 ülkelerinin, tarafsızlık sözlerini tutmaları ve bölge ülkelerinin ihtilaflı konuları çözmek için gösterdiği çabalara saygı duymaları gerektiğini kaydetti.

Almanya, ABD, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ile AB liderlerinin, İtalya’da buluştuğu G7 Liderler Zirvesi’nin sonuç bildirgesinde ‘doğu ve güney Çin denizlerindeki ülkeler arasında yaşanan egemenlik ihtilafları ve bölgedeki durumdan kaygı duyulduğu’ kaydedilmişti.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.