anadoluverumelimedya.com

CHP’den mühürsüz oylarla ilgili çarpıcı iddia

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem yılın ilk dört ayındaki örtülü ödenek artışını TBMM gündemine taşıdı.

Reklam alanı

ÖRTÜLÜ ÖDENEK REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRDI!

Yılın ilk 4 aylık döneminde örtülü ödenekten yapılan toplam harcama 1 milyar 98 milyon 169 bin liraya ulaştı. Geçen yılın ilk 4 aylık döneminde 790 milyon 350 bin lira düzeyinde gerçekleşen harcamadaki %35’lik artış, TBMM gündemine taşındı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’a konuya ilişkin yazılı soru önergesi veren CHP’li Erdem, referandum çalışmalarının ve “şaibeli” mühürsüz oyların maliyetinin halkın vergileriyle örtülü ödenekten finanse edildiğini ifade etti. Erdem önergesinde bütçe açığındaki artışa da dikkat çekti. Önergede, geçen yılın ilk 4 ayında 5.4 milyar TL olan bütçe açığının bu yılın aynı döneminde 17.9 milyar TL’ye çıktığı belirtildi.

AKP ŞAİBELİ REFERANDUMU VE MÜHÜRSÜZ OYLARI HALKIN VERGİLERİYLE FİNANSE ETTİ!

Örtülü ödenekteki gizli mal ve hizmet alımı harcamalarının bir ayda 9.5 milyon liradan 290 milyon liraya çıktığını belirten CHP’li Erdem’in önergesinde şu sorular yer aldı:

“Aşağıdaki sorularımın Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Mart ve Nisan ayları döneminde hanehalkına yapılan transfer harcamaların miktarı ve bu sayının diğer yıllara göre oranı nedir?

Bütçe açığındaki olağanüstü artışın gerekçesi nedir? Sosyal güvenlik primleri ve teşvik paketleri bu açığın yüzde kaçını oluşturmaktadır?

Örtülü ödenekteki geçen yıla kıyasla gerçekleşen yüzde 35’lik artışın sebepleri nelerdir?

Örtülü ödenekteki gizli mal ve hizmet alımı harcamalarında yaşanan olağanüstü artışın sebepleri nelerdir?

Mart ve Nisan aylarında referandum çalışmaları kapsamında Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın gerçekleştirdiği gezi ve çalışmaları nedeniyle herhangi bir harcama yapılmış mıdır?”

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.