anadoluverumelimedya.com

Avrupa Parlamentosu Raportörü Kati Piri’den Türkiye açıklaması

Avrupa’dan Türkiye ile müzakereleri durduralım çıkışı geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “AB’nin, müzakereler için yeni fasıllar açmak dışında bir seçeneği yok” sözleri tepki çekti. Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri, yeni bir faslın açılmasının söz konusu olmadığını savundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avrupa Birliği’ne yönelik çıkışına Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Kati Piri‘den yanıt geldi. Piri, Erdoğan’ın AB’ye yönelik sözleri üzerine yeni bir faslın açılmasının “kesinlikle söz konusu olmadığını” söyledi.
“Türkiye gerçekten üyelikle ilgileniyor olsaydı, Ankara’nın bunu göstermesi gerekirdi” diyen Kati Piri, “AB’ye girmek isteyen, kriterleri yerine getirmek zorunda” ifadelerini kullandı.

Alman Die Welt gazetesine konuşan Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü, müzakerelerin kesilmesi gerektiğini vurguladı.

Reklam alanı

Piri Almanya’yı da eleştirdi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in Ankara’ya yönelik politikasını değiştirmesini istedi. Kati Piri, Gabriel’in müzakerelere devam edilmeli düşüncesinin Avrupa Birliği’nin inandırıcılığını tehlikeye soktuğunu belirtti.

Öte yandan 24-25 Mayıs’ta Brüksel’de yapılacak NATO zirvesi sonrasında Türkiye ve AB arasında önemli bir toplantı yapılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da zirve düzenlenmesi için hazırlıkların yapıldığını açıklamıştı.

ulusal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.