anadoluverumelimedya.com

YSK KARARINA HUKUKÇULARIN TEPKİSİ BÜYÜYOR…

BATUM: YSK KANUNU DEĞİŞTİREMEZ
 

Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Süheyl Batum, CHP’nin referandumun iptal başvurusuna ret kararı veren Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı gerekçeyi değerlendirdi.

Reklam alanı

Batum, Açıkladıkları gerekçenin kendi içinde bile tutarlılığı yok. Okuyunca ’Ne yapalım yaptık bir kere, minareyi çalan kılıfını hazırlar’ şeklinde kaleme aldıklarını düşündüm” dedi.

 
YSK’nın Anayasa’yı ve kanunları görmezden gelerek AİHS’ye göre karar alamayacağına dikkat çeken Batum, bunun nedenlerini ise şöyle açıkladı:
 
“Açıkçası YSK’nın açıkladığı gerekçe hiçbir anlam ifade etmiyor. ’Tam kanunsuzluk oluşmadı’ diye böyle saçma bir şey olabilir mi? Kanundaki açık hükümleri yok sayıyorsunuz.
YSK’nın kanunu değiştirme yetkisi yoktur. Burada tam kanunsuzluk hali var. Çünkü YSK kanunlara uymamıştır. Kanunun açıkça mühürlenecek dediğini, gerek yok diyerek değiştirmek açık bir kanunsuzluktur.”
Gerekçede YSK’nın 10 üyesinin duruma göre kanunlara sığındığını, duruma göre ise kanunları göz ardı ettiğine vurgu yapan Batum, “YSK’nın görevi kılıf uydurmak değildir. YSK’nın görevi seçimi eşitlik içinde düzenli ve dürüst yönetmektir” diye konuştu.

Kaynak: Yeniçağ
sarızeybekhaber
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.