anadoluverumelimedya.com

Skandal yasakla ilgili THK’dan açıklama: Bu bir savaş!

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, ABD ve İngiltere’nin uyguladığı elektronik cihaz yasağıyla ilgili konuştu.

Reklam alanı

Atılgan, söz konusu kararın “güvenlik” gerekçesiyle alındığını düşünmenin “biraz saflık olacağını” ifade ederek, “Eğer işi ciddiye almazsak, bunun ileri adımları ve ilave tedbirler gelebilir. Bu bir ekonomik savaştır.” dedi.

Türkiye’ye karşı hasmane bir tavrın söz konusu olduğunu anlatan Atılgan “Bununla ilgili öncelikle diplomatik kanalları açık tutarak, tereddütlerini giderici teknik veya insani tedbir alınması gerekir. Aksi takdirde bu karar, Türk sivil havacılığına karşı çok büyük darbe vuracaktır.” ifadelerini kullandı.

‘AMAÇ THY‘YE DARBE VURMAK’

Kurtoğlu, yasağın ABD’nin kendisini korumak adına ve havayolu şirketlerinin baskıları sonucu alınan ekonomik bir karar olduğunu dile getirerek, yasağın kapsamına dikkati çekti.

Kurtoğlu, “ABD havaalanlarının bir sicili var, elektronik eşyaları bavula koyduğunuzda birisi sağlam kalmaz ki benim de başıma geldi. On beş gün önce Chicago’dan geldim, İstanbul‘daki arama ve güvenlik önlemlerinin yarısı dahi orada yok. Tek başına İstanbul’a yasak getirseler, çok büyük tepki çeker. İstanbul’a getirilen yasağı kamufle etmek için diğer havalimanları da listeye eklenmiş. Diğerleri zaten her zaman topun ağzında. Burada hedef THY, amaç THY’ye darbe indirmek.” ifadelerini kullandı.

YASAKTAN SONRA REKOR GELDİ

Öte yandan THY Genel Müdür Bilal Ekşi, Ocak ayından bu yana Pazar günü en büyük yolcu sayısına ulaştıklarını açıkladı.

Kaynak: AA

ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.