anadoluverumelimedya.com

AP’den kadınlara hakaret eden üyeye ceza

AP Genel Kurulu’nda kadın ve erkekler arasındaki ücret eşisizliğine  ilişkin oturumda kadınlara hakaret eden Korwin-Mikke’nin cezası belli oldu.

Reklam alanı

AP Başkanlık Divanı, Korwin-Mikke’nin, 10 gün boyunca parlamentodaki  tüm faaliyetlerden el çektirilmesine ve bir ay süreyle maaşı dışında AP’den  aldığı gelirlerine el koyulmasına karar verdi. Başkanlık Divanı ayrıca  Korwin-Mikke’ye bir yıl boyunca AP üyeliği sıfatını kullanmama cezası verdi.

Başkanı Antonio Tajani, Polonyalı üye Korwin-Mikke’nin talihsiz  açıklamaları sonrası derhal soruşturma açıldığını belirterek, “Böyle bir  davranışa müsamaha gösteremem. Tüm kadınlara hakaret ederek temel değerlerimizi  ayaklar altına aldı.” ifadesini kullandı.

Korwin-Mikke’ye verilen ceza, AP tarihinde ilk olma özelliği taşıyor.

Brüksel’de toplanan AP Genel Kurulu’nda kadın ve erkekler arasındaki  ücret eşisizliğine ilişkin oturumda konuşan 74 yaşındaki  Korwin-Mikke, “Elbette  ki kadınlar erkeklerden daha az kazanmalı. Çünkü onlar, daha zayıf, daha küçük,  daha az zeki ve daha az kazanmalı.” demişti. Geçmişte, Afrikalılar için de bir  çok kez “zenci” ifadesini kullanan aşırı sağcı Korwin-Mikke’nin bu ifadelerine,  özellikle kadın üyeler büyük tepki göstermişti.

milliyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.