anadoluverumelimedya.com

Denizli köylerinde ‘HAYIR’ tehdidi!

AKP’nin tarım politikaları sonucunda borç batağına saplanan köylü sonunda isyan etti. Denizli köyleri referandumda HAYIR demeye karar verdi. Ama AKP’nin tehdidi gecikmedi!
Denizli’nin pek çok köyü referandumda HAYIR demeye kararlı. Görece zengin bu köylerde bile bıçak kemiğe dayandı. Ne var ki AKP Denizli örgütü de olayın farkında. Şimdi köy köy dolaşıp halkı tehdit ediyorlar!..
Malum, tarım ve hayvancılıkla geçinen tüm köylüler bir borç batağına sürüklendi. AKP Denizli il ve ilçe örgütleri köy köy dolaşarak, “Referandumda bu köyden HAYIR çıkarsa hepiniz icralık olacaksınız” tehdidini savuruyor. Köylülerini tarlalarına, hayvanlarına el koymakla korkutuyorlar.
Köylünün içindeki adamları da, “Evet demekten başka çaremiz yok” diyerek yılgınlık yayıyor. Köylü korkuyor… Üstelik, bu tehditler sadece Denizli ile sınırlı değil. Biz Denizli’deki çalışmalarda tanık olduğumuz için somut olarak bu ilden deneyimimizi aktarıyoruz. Tüm Türkiye’de aynı tehdit var. Köylerin nüfusları sınırlı. “Kolektif cezalandırma” tehditlerinin yanına köy imamının telkinleri de ekleniyor. Diyanet, imamları AKP’nin partizanları olarak çalıştırıyor. Köylüler büyük basınç altında. AKP bu tehditlerin referandumda çok büyük etkisi olduğunu biliyor.
Özellikle köylerle temas halindeki tüm HAYIR faaliyeti yürüten kesimler bu tehditlerin farkında olmalı. Köylüye, “Hiçbir şey yapamayacaklar! Bunların günleri sayılı! Köylüyü borç batağından kurtaracak ilk adım referandumda HAYIR demektir” mesajını ulaştıralım.
Kaynak: resistancehonorable.blogspot.com.tr
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.