anadoluverumelimedya.com

AKP ‘Kürdistan’a HAYIR demek zorunda

Aydınlık Gazetesi Başyazı

Reklam alanı

M. İlker Yücel

‘ABD varken Suriye’nin kuzeyine müdahale edilemez’ denildi. Mehmetçik kantonları karton gibi ezdi. Cerablus ve Çobanbey önünde ‘TSK zorlanacak’ denildi. Mehmetçik hızla sonuç aldı. Dabık’a ilahi anlamlar yüklendi, IŞİD’in başkenti denildi. Mehmetçik IŞİD’i darmaduman etti. El Bab’a müdahaleye ‘Amerika izin vermez’ denildi. Mehmetçik ezip geçti.

Şimdi Münbiç önündeyiz.

ABD bayrak gösteriyor, tehdit ediyor, gelme diyor.

Türkiye ise tam bu sırada Münbiç kapısındayken asılan Kürdistan bayrağını tartışıyor. Başkanlık dayatması Türkiye’yi işte bu noktaya getirdi. Türk milletinin ABD’ye, FETÖ’ye ve PKK’ya karşı birleştiği sırada, önce Başkanlık dayatmasıyla milleti karşı karşıya getirdiler sonra da ‘hayırcılar PKK’lı’ dediler.

Kürdistan ‘bayrağı’ asarak, milletin yarısından fazlasına ‘terörist’ diyerek, bölge devletlerini hedef alarak Fırat Kalkanı Harekatı başarıyla sonuçlanamaz. Mehmetçik Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin Kürdistan ‘bayrağı’ asmasına karşı savaşıyorken İstanbul’da Kürdistan flamasının dalgalanmasına Türk milleti elbette ‘hayır’ diyecek!

Hükümet “Hayır’cılar teröristtir” söylemini derhal terk etmelidir. Çünkü birbirine girmiş bir milletin ordusu cephede başarı gösteremez. AKP tabanı bunu gördüğü için başkanlığa ikna olmadı. Türk milleti zor zamanlarda komşusuna yan gözle bakmayı telkin edenleri ciddiye almaz.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.