anadoluverumelimedya.com

Bandırma’da imza kampanyası

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi, aralarında ETİ Maden İşletmeleri’nin de bulunduğu birçok kamu kurumunun Varlık Fonu’na devredilmesine karşı imza kampanyası başlattı.

Reklam alanı

Petrol-İş Sendikası Bandırma Şubesi, aralarında ETİ Maden İşletmeleri’nin de bulunduğu birçok kamu kurumunun Varlık Fonu’na devredilmesine karşı imza kampanyası başlattı. Önceki akşam saat 17.30 itibarıyla Balıkesir Bandırma ilçesinde bulunan Cumhuriyet Meydanı’na kurulan imza masasına ilgi yoğundu. Sendikadan edinilen bilgiye göre bir saatte 3 bine yakın imza toplandı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Yol-İş Sendikası’nın da destek verdiği imza kampanyasını, Petrol-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan yaptığı basın açıklamasıyla başlattı.

Kayan konuşmasında hükümete seslendi, kararın geri çekilmesini istedi. Hükümetin daha önce Eti Maden İşletmeleri’ni özelleştirmek istediğini ancak dirençle karşılaşması üzerine bundan vazgeçtiğini hatırlatan Kayan, “Özelleştirmeyi başaramayanlar bugün Türkiye’de tek bor üreticisi Eti Maden’i Varlık Fonu’na devrederek, özelleştirme adına ilk adımı atmıştır. Dün olduğu gibi bu günde haklı mücadelemizde direneceğiz. Eti Maden’in özelleştirilmesine, Varlık Fonu’na devredilmesine Bandırma olarak karşı olduğumuz gibi haklı mücadelemizi sonuna kadar savunacağız” ifadelerini kullandı.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.