anadoluverumelimedya.com

İçeriye başka, Rusya’ya başka, ABD’ye başka…

HABER MERKEZİ

Reklam alanı

Kimi zaman iç siyasi malzeme yapılan, kimi zaman da dış siyasette denge “kurma” aracı ve koz olarak kullanılan Suriye operasyonları konusunda hükümetin “ne yaptığını bilmeyen” izlenimi yaratan tutumu sürüyor.

Fırat Kalkanı Operasyonu’nun kapsamıyla ilgili belirsizlik sürerken, kafa karışıklığı olduğunu da gözler önüne seren gelişmeler yaşanıyor. Türkiye’nin ABD’ye sunduğu planda Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında ana hedef Menbiç değil, Rakka’ya kadar ilerlemek… Buna karşın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlknur Çevik Türkiye, “Menbiç’in alınmasının ardından Türkiye, Suriye’deki operasyonuna son verecek” dedi.

ABD’YE RAKKA PLANI SUNULDU

Türkiye gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin Rakka operasyonu konusunda ABD ile anlaşması durumunda TSK’nin 3-4 bin personelle operasyona destek vereceği belirtildi. Habere göre üst düzey yetkililer, “Türkiye’nin ABD ile birlikte Rakka operasyonunu gerçekleştirmesi halinde ABD, YPG’nin Menbiç’i terk etmesini ve Fırat’ın doğusuna çekilmesini sağlayacak” bilgisini verdi.

RUSYA’YA: MENBİÇ’TEN SONRA İŞİMİZ BİTECEK

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen ‘Türkiye-Rusya İlişkileri: Gerilim Döneminden İşbirliğinin Güçlendirilmesine’ isimli konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı İlnur Çevik ise, “Türk ordusu Fırat’a doğru ilerliyor, Türkiye’nin operasyonu devam edecek. Rusya’yla aramızda ayrılık yaşanmaması için her şeyi yapıyoruz” dedi. Çevik “Menbiç’in alınmasının ardından Türkiye, Suriye’deki operasyonuna son verecek” dedi.

ERDOĞAN: RAKKA’YA GİDECEĞİZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un “El-Bab operasyonunun başarılı olmasıyla Fırat Kalkanı Harekatı’nın hedefine ulaşmış olacağı”na yönelik sözlerine ilişkin, “Orada bir iletişim sıkıntısı olabilir. El Bab’dan sonra durmak… Böyle bir şey yok” demişti.

27 Eylül 2016’da Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab’a ilerlendiğini belirtmiş ve “Ondan sonra Münbiç’e, Rakka’ya yöneleceğiz” demişti.

birgün

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.