anadoluverumelimedya.com

TGB, Bİrinci Meclis önünden ilan etti

Türkiye Gençlik Birliği(TGB),  meclisi işlevsizleştirecek anayasa değişikliğine karşı 2 Nisan 2017’de Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde  Türkiye Büyük Gençlik Meclisi’ni toplayacak.

Reklam alanı

Türkiye Gençlik Birliği, beş yüzü aşkın gencin katılımıyla Birinci Meclis önünde basın açıklaması düzenledi.  TGB’liler her siyasi görüşten gençlere çağrı yaparak onları Türkiye Büyük Gençlik Meclisi’ne katılmaya ve Türkiye’nin öncelikli sorunlarını tartışmaya davet etti. TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz;  ‘‘Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, hangi siyasi partiye oy verirse versin, Türk Gençliği vatanseverdir. Millet Meclisi’nin iradesine ket vurulmasına göz yummaz. İlk Meclisimizden beri temel yasamız olan milli egemenliğin zaafa uğratılmasına karşı gençliği birleşmeye davet ediyoruz. Türkiye Gençlik Birliği olarak Ankara’da 2 Nisan 2017 Pazar günü Türkiye Büyük Gençlik Meclisi’ni toplayacağız. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce genç Ankara’da olacağız. Hep beraber İlk Meclis İradesi’ni çiğnetmeyeceğimizi haykıralım.’’ dedi.

İşte açıklamanın tam metni: 

Değerli basın emekçileri
Sizleri ve sizler aracılığıyla Türk Milleti’ni, İlk Meclis’in 1920 iradesiyle selamlıyoruz. Hakimiyeti, emperyalizmin uşağı saltanat sahiplerinden alan Genç Meclis’in cesaretiyle bir aradayız. İstiklal Savaşını yöneten Gazi Meclis’in kararlılığıyla sesleniyoruz:

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!
O egemenliğe göz koyanlar, bugün fiili başkanlık sistemini getirecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni dayatıyorlar. Amerikan destekli bölücü ve yobaz terörüne, PKK, FETÖ ve IŞİD’e karşı tek yürek olmuşken Türk Milleti’ni kamplaştıran bu dayatma sonuçsuz kalacaktır. Gençlik, İlk Meclis’in şehit ve gazilerimizin ödediği bedelle millete kazandırdığı egemenliğe el uzatılmasına müsaade etmeyecektir.
16 Nisan 2017 günü gerçekleşecek halk oylamasıyla meclisi etkisiz ve yetkisiz kılan, yasama, yürütme ve yargı yetkilerini Cumhurbaşkanlığı’nda toplayan bir anayasa değişikliği önümüze gelecek. Bu dayatma milleti evet ve hayır kamplaşmasına sokuyor.
Türkiye, Amerika’nın ve güdümündeki PKK’nın, FETÖ’nün, IŞİD’in üzerine yürüyen Mehmetçiğin ve polisin arkasında saf tutmuş. Ekonomik krizin yarattığı bunalıma karşı milletçe çözüm bekliyoruz. Türk Milleti, çözümün birincil koşulunun milli birlik olduğu gerçeğinin farkında. Bu birlik ruhunun yarattığı olanağı görmeyen sorumsuz anlayış, Türkiye’yi hiç de ihtiyaç duymadığı bir kamplaşmaya sokuyor.
Defalarca dile getirdiğimiz bu gerçeklere gözlerini kapayanlara karşı biz, milletimizin iradesine güveniyoruz. 16 Nisan 2017 günü milletimizi sandığa gitmeye ve hayır oyu vermeye çağırıyoruz.
Türk milleti okula gönderdiği kızına, cepheye yolladığı oğluna her zaman “Vatana millete hayırlı olun” der.
Milletimiz bizden ne ister biliyoruz, vatan bizden ne bekler biliyoruz.
Bu yüzden hayır diyoruz.
Bu yüzden milletin iradesini vurguluyoruz ve Türk Gençliği’ni hiçbir ayrım yapmadan birleşmeye çağırıyoruz. İlk Meclis önünden sesleniyoruz.

Vatan Senden Hayır Bekler!
Hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, hangi siyasi partiye oy verirse versin, Türk Gençliği vatanseverdir. Millet Meclisi’nin iradesine ket vurulmasına göz yummaz. İlk Meclisimizden beri temel yasamız olan milli egemenliğin zaafa uğratılmasına karşı gençliği birleşmeye davet ediyoruz.
Türkiye Gençlik Birliği olarak Ankara’da 2 Nisan 2017 Pazar günü Türkiye Büyük Gençlik Meclisi’ni toplayacağız. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce genç Ankara’da olacağız.
Hayır diyen de Evet diyen de bu milletin evladıdır ve vatanseverliklerinden şüphe duymuyoruz. Bütün gençliği Türkiye Büyük Gençlik Meclisi’ne davet ediyoruz. Hep birlikte tartışalım. Türkiye terör ve ekonomik krizden nasıl kurtulur? Ortaklaştığımız noktalar nettir.

Önce Teröre Karşı Mücadele diyelim.
Önce İkinci İstiklal Savaşı diyelim.
Önce Milletin Huzuru ve Güvenliği
Önce Gençliğe İş ve Gelecek.
Önce Geçim ve refah.
Önce Birlik ve Bütünlük diyelim.
Hep beraber İlk Meclis İradesi’ni çiğnetmeyeceğimizi haykıralım.
O iradede birleşelim:
Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!

ulusalkanal

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.