anadoluverumelimedya.com

‘Hayır’cıları tehdit eden savcıya suç duyurusu

HSYK 3.Dairesi, 16 Nisan’daki halk oylaması konusunda sosyal medyada paylaşımda bulunduğu iddia edilen Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kayafoğlu hakkında inceleme izni verdi.

Reklam alanı

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu’nun Twitter’dan, “Sandıkta hayır diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir” yazmasına tepkiler büyüyor. Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran, “Başsavcı vekili suç işlemiştir. Bu suçun da cezasız kalmaması gerekmektedir” derken, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu da, Kayafoğlu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Başkanlık Sistemini öngören anayasa değişikliğinin halkoylamasına sunulması kararının ardından toplumun kutuplaştırılmasına neden olacak açıklamalar sürüyor. Siyasetçilerin hayır oyu kullanacaklarını açıklayanları terör örgütleri ile bir araya getirme çabalarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez bir hukukçu… Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu Twitter adresinden, “Sandıkta hayır diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyorlar demektir. Küsmece yok” yazısını paylaştı. Paylaşıma yurttaşlar sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Aydınlık’a konuşan Ankara Baro Başkanı Hakan Canduran ve İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu da başsavcı vekili hakkında derhal işlem yapılması gerektiğini vurguladı.

SUÇ İŞLEMİŞTİR’

Ankara Baro Başkanı Av. Hakan Canduran: Bir başsavcı vekilinin parti üyesi gibi davranması kabul edilemez. Bir başsavcı vekilinin hayır diyecek kişileri PKK ile aynı kefeye koyması ve ileride onlarla hesaplaşacağı yönündeki tavrı Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Zaten Antalya Barosu da bu konuda HSYK’ya suç duyurusunda bulundu. Bıçak sırtında yürüdüğümüz bir süreçte böyle açıklamalar yapılması doğru değil. Sayın başsavcı vekili suç işlemiştir. Bu suçunda cezasız kalmaması gerekmektedir. Kendisi şunu anlamalıdır ki devlet ayrı, hükümet ayrı bir şeydir. Bunu öğrenemeden başsavcı vekili olması da üzücü.

HSYK İNCELEME İZNİ VERDİ

HSYK 3.Dairesince, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması konusunda sosyal medyada paylaşımda bulunduğu iddia edilen Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu hakkında inceleme izni verildi.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMIŞTIR’

İstanbul Baro Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu: Bu açıklamaların kabul edilebilir bir tarafı yok. Çok açık bir suçtur. Üstelik bunun bir cumhuriyet başsavcı vekili tarafından işlenmesi daha büyük suçtur. Biz İstanbul Barosu olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu hakkında görevi kötüye kullanılmak suretiyle inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçundan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Gereğinin derhal yapılması gerekmektedir.

aydınlık

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.