anadoluverumelimedya.com

ODTÜ’de üniversitelilerden Binali Yıldırım’a hunili karşılama

Son KHK’nin ardından Ankara Üniversitesi’nde ve Marmara Üniversitesi’nde isyan sürerken Başbakan Binali Yıldırım, ODTÜ’nün henüz açılmamış olmasını fırsat bilerek ODTÜ Teknokent’te bir etkinliğe katıldı. Teknokent’e Binali Yıldırım’la birlikte bir polis ordusu da girdi.

Reklam alanı

ODTÜ’ye gelen Binali Yıldırım’a tepki göstermek isteyen üniversiteliler Binali Yıldırım’ın Ulaştırma Bakanı’yken yaptığı bir konuşmada geçen “Bilişime fazla kafa yorarsan kafayı sıyırırsın” sözlerine atıfta bulunarak bir eylem gerçekleştirdi.

AKP polis zoruyla ‘Evet’ propagandasına geliyor”
Kafalarına taktıkları hunilerle Teknokent’e doğru yürüyen üniversiteliler Binali Yıldırım’ın “Bilişime fazla kafayı yorduğunu ve kafayı sıyırdığını” söyleyerek; üniversitelerden akademisyenleri atanların bilimsel bir etkinliğe katılmasının çok da akıllı işi olmadığını belirtti.
Teknokent’e yürüyen üniversitelilere polis biber gazıyla saldırdı. Polis saldırısının ardından “Evet” propagandası yapmak için üniversitelere polis zoruyla gelenlere karşı “Hayır”ın sesini güçlü şekilde üniversitelerde yükselteceğini belirten üniversiteliler eylemi sona erdirdi.
Kaynak: kolektifler.net

halkizbiz

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.