anadoluverumelimedya.com

İstihbarat antlaşmaları ve şehit askerlerimiz

Bülent Esinoğlu / Ulusalkanal

Reklam alanı

Başka ülkelerle istihbarat antlaşmaları turizm ve kültürel işbirliği antlaşmalarına benzemez. İşin içinde silah vardır. Saptırma vardır. Velhasıl her şey vardır.

İngiltere Başbakanı Thresa May geldi. İstihbarat Anlaşması imzaladık.

Rusya ile Suriye’de istihbarat anlaşmamız var.

Amerika ile Suriye’de ve genel olarak İstihbarı Oprerasyonel Fizyon Antlaşmamız var.

Amerika’nın İncirlik’ten kalkan İnsansız Hava Araçları sürekli istihbarat için Suriye ve bölgede istihbarat yapıyor.

Bunlara ilaveten bir de bizim İstihbaratımız var.

Suriye için; İngiltere ile istihbarat antlaşması yapıyoruz da, Şam Hükümeti ile istihbarat anlaşmamız yok.

El-Bab’da, Türk ordusu ile Suriye ordusu arasında üç kilometre mesafe kalmış, Suriye topraklarında Fırat Kalkanı Harekatını yürütüyoruz, Suriye devleti ile görüşmüyoruz..

Eğer biz Suriye devleti ile savaşıyorsak, elbette Suriye ile bir görüşmemiz olmaz. Yok, eğer biz, Suriye’de, kendi güvenliğimiz için oradaysak, Suriye devleti orada kendini teröre karşı savunuyorsa, Türkiye’nin daha fazla gecikmeden Şam ile görüşmelere başlaması gerekir.

Suriye devleti ile ila nihaiye görüşmeden güvenliğimizi sağlayamadığımız gibi, belli bir süreden sonra işgalci konumuna düşeriz ki, hem ABD hem Rusya bu duruma evet demez.

Bunu şunun için anlattım; Artık bizim hem ABD hem Rusya ile birlikte olarak Suriye’de yapabileceğimiz fazla bir şey olamaz.

Vurulan askerlerimiz için bu gün yanlış istihbarat denir, konu kapanır gibi olur. Ertesi gün Suriye Ruslara bilerek yanlış hedef gösterdi denir. Bir başka seferinde, Putin ile Erdoğan görüştü faciayı önledi denir. Ancak iki ordu karşı karşıya bekliyorlarsa devletlerin artık bir karar vermesi gerekir.

Esad’ın pes etmesi bekleniyorsa, bunun olmayacağı geçen altı senede anlaşılmış olması gerekir. Kaldı artık orada Rusya var.

Eğer biz Amerika ile birlikte Rakka harekâtı yapacaksak, Amerika’nın dayattığı Kürt Koridoruna evet demiş olacağız.

ABD ile Suriye’de birlik olmak demek; Suriye’yi ABD ile birlikte bölmek demektir. Peki, Rusya bu işe sadece bakacak mı? İran ne yapacak?

Türkiye’nin Şam ile bir anlaşma içinde olmaması Rusya’yı çok tedirgin ediyor. Bu konuda sürekli açıklama yapıyor. Rusya’nın Ankara Büyükelçisinin katledilmesi de caba…

ABD ile birlik olmak; Türkiye’de teröre boyun eğmek anlamına gelir. Bölge ülkeleri ile çatışmalı kalmak demektir.

PKK’nın eleman devşirdiği, maaşlarını Amerika’nın verdiği, Menbiç ne olacak?

Suriye sorunu; Türkiye için yeniden başlıyor. Şam ile anlaşmadığımız müddetçe, Suriye hep terörün kuluçka yeri olacaktır.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.