anadoluverumelimedya.com

BALBAY: “EĞİTİMCİLER DEĞİL SİZ BAŞARISIZSINIZ”

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminin ikinci yarıyılında tüm öğrencilere, öğretmenlere, ailelere ve eğitime hizmet verenlere başarılı bir dönem diledi. Öğretmenlerin başarısızlığına ilişkin değerlendirmeye, “eğitimciler değil siz başarısızsınız, bakanlık yönetiminde eğitim fakültesi mezunu yok” diye tepki gösterdi.

Reklam alanı

Balbay sözlerini şöyle sürdürdü:
“15 yıllık tek parti iktidarı olan AKP, 6 Milli Eğitim Bakanı değiştirdi. Her gelen bakan sistemle oynadı. Eğitimi bilime akla değil cemaatlere teslim etti. Hala akıllanmış değiller. Pek çok vakıf, dernek ve müftülük aracılığı ile eğitim öğretimde başarısızlık örüyorlar. Sonra da alıştıkları mazeretlere sığınıyorlar. Aldatıldık. Milli Eğitim Bakanı, müsteşarı ve müsteşar yardımcılarının bir tanesinin dahi eğitim fakültesi mezunu olmadığı bir kurumda başarı olur mu? Eğitim öğretimde her tasarruf siyaseten olur mu? Maalesef hayatını çıkar üzerine inşa eden bu iktidar kendi başarısızlıklarını örtmek için daima başka suçlu ilan ediyorlar. PISA’da öğrenci, Öğretmen Alan Sınavında öğretmen başarısız. Hiç bu yöneticiler başarısız değil? Müsteşar’da başarısızlıkları gidermek için müfredatı hafiflettiklerini ezberi azalttıklarını söylüyor.”

Balbay devlette liyakatin çöktüğünün en net örneğinin eğitimde yaşandığını söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Burada en büyük sorumlu YÖK’tür. Öğretmenleri başarısız gösteren sınav sonucunun nedeni de YÖK ve üniversitelerdir. Üniversitelerin eğitim fakülteleri güçlendirilmeli. Eğitim fakülteleri yeniden yapılandırılmalı. Mantar gibi açılan üniversite ve fakültelerden bir an evvel vazgeçilmeli. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin başarılarını not ile ölçmek kolaycılıktır. Sistemi bu hale getiren olumsuzlukları görmezden gelmektir. Daha ilerisi siyaseten iflasa mazeret üretmektir. Yapılması gereken eğitimi ehline teslim etmek, ayrıca öğretmen yetiştirmeye katkıda bulunan bütün okullar fiziki, mali ve akademik bakımdan sınırsız bir şekilde desteklenmelidir.

duzgunhaber.com

 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.